3 Adımda En Doğru Aydınlatma Seçimi

Yaşadığımız alanların iç ve dış mekanlarının dizaynında aydınlatmalar büyük bir rol oynamakta. Bir mekanın geniş görünmesi , enerjisi yüksek bir atmosfer oluşturulması, tercih ettiğimiz ev dekorasyonu kadar, ortamın doğru bir şekilde aydınlatması da son derece önemlidir.

Bu bilgiler ışığında yola çıkarak, acaba yaşam alanlarımız için nasıl bir aydınlatma ürünü seçmeliyiz ? İç mekanın çizgisini etkili bir şekilde gözler önüne sermek için aydınlatma seçerken nelere dikkat etmeliyiz ? Bu konumuzda odalar göre nasıl bir aydınlatma seçebiliriz, konusunu ele alıyoruz.

Hangi Odaya Hangi Aydınlatma Seçilmeli ?

Yaşam Alanlarınızın Tüm Noktalarını Aydınlatabilecek Ürünler Tercih Edin

yeni trend aydınlatma ürünleri

Bildiğiniz evin aydınlatmasında gün ışığı büyük bir rol oynamakta. Gündüz saatlerinde gün ışığından yararlanabiliyoruz , ama ya akşamları evi aydınlatmasını nasıl yapacağız ? Öncelikle evimizin tüm noktalarını sağlıklı bir şekilde aydınlatabilmek için mekanın her noktasını iyi bir şekilde aydınlatmamız gerekir. Eğer mekan için seçtiğimiz tavan aydınlatmaları yetersiz kalıyor ise hem mekanı aydınlatmak hem de mekana estetik katmak adına spot türü ek aydınlatmalardan yararlanabilirsiniz. Bunun yanı sıra lambader ve apliklerden de yararlabilirsiniz.

Mekanların İhtiyacına Göre Ürünler Tercih Edin

sarkıt avize modelleri 2020

Evimizin her alanı için geçirdiğimiz süreler farklı olmakta. En çok vakit geçirdiğimiz alan oturma odası iken, sadece uyuyup yeni bir güne zinde başlamak için yatak odamızda geçirdiğimiz süre farklı olmakta. Aynı şekilde mutfak ve salon içinde geçirdiğimiz süreler farklılık göstermekte. Şimdi dilerseniz bu noktada hangi odaya, nasıl bir aydınlatma ürünü seçebiliriz, ona bir değinelim.

Oturma Odası ve Salon İçin : Bu iki mekan için aydınlatma ürünü seçerken , hem mekanı ferah gösterecek hem de mekanın estetiğini artıracak ürün olmalı. Salonunuzun veya oturma odanızın fiziksel özelliğine göre uygun bir ürün seçmelisiniz. Bu konuda küçük bir tüyo verelim. Açık renkli ürünler aydınlatma konusunda oldukça başarılıdır. Odada loş bir ambiyans oluşturmak isterseniz tavan aydınlatmaların yanı sıra lambaderlerden yararlanabilirsiniz.

Yatak Odası İçin : Gün yorgunluğunu üzerinizden atıp, ertesi güne zinde ve enerji dolu başlamak için rahat bir uyku şart. Rahat bir uyku içinde yatak odasının dizaynı kadar aydınlatması da son derece önemli. Bu konuda bizim size önerimiz parlak olmayan soft bir ışık kaynağı tercih etmenizdir.

Dekorasyon Stilinize Hitap Eden Ürünler Tercih Edin

yeni trend aydınlatma ürünleri

İster abajur, ister lambader, ister avize, isterseniz de tercihinizi sarkıtlardan yana yapın. Tercihiniz hangi yönde olursa olsun , seçeceğiniz ürün mekanın dekorasyonu ile ahenk içinde olmasına özen gösterin.

Bir yanıt yazın