Evinizin Güzel Kokmasını Sağlayacak Doğal Öneriler

Yaşam alanlarınızın mis gibi kokması için sadece doğal malzemelerden yararlanarak eviniz için özel bir koku hazırlamaya ne dersiniz ?

Evimizin farklı alanlarında , farklı kokulardan yararlanarak güzel kokmasını sağlarız. Güzel kokması için bazen oda kokularından, bazen çiçek özlü temizlik malzemelerinden yararlanırız. Birde doğal yollar ile evlerimizin güzel kokması sağlayabiliriz.

Şimdi sizlere evinizin farklı alanlarında güzel kokmasına yardımcı olacak doğal önerileri paylaşalım.

Mis Gibi Taze Çiçekler

Evinizin ve iş yerinizin mis gibi kokmasını sağlamak için canlı saksı bitkilerinden ve çiçek buketlerinden yararlanabilirsiniz. Bildiğiniz gibi canlı bitki ve çiçekler bir taraftan bulunduğu mekana doğal kokular yayarken, bir taraftan da bizim üzerimizde rahatlatıcı bir etki bırakmaktadır.

Kendi Kokunu Kendin Yarat

evin güzel kokması için pratik bilgiler

En önemli duyu organlarımızdan biri koku alma organımızdır. Her kokunun kendi içerisinde kendine özgü kodları vardır . Bu kodlar bir taraftan mekanın güzel kokmasını sağlarken, bir taraftan da mekan sahibi hakkında bir takım fikirler verir.

Sizlerde evinizde kendi kokunuzu yaymak için sevdiğiniz çiçeklerin esanslarından ve yağlarından yararlanarak kendi kokunuzu oluşturabilirsiniz. Tercih ettiğiniz esans ve yağdan oluşan size özel sıvı karışımı cam şişelerde saklayabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz kokuyu mekana yaymak için mumlardan yararlanabilirsiniz. Mumu bir kasenin içine yerleştirip, üzerine hazırlamış olduğunuz karışımdan bir iki damla damlatabilirsiniz. Mum yandığında bu kokuyu etrafa yayacaktır.

Beyaz Sabun Denediniz Mi ?

Beyaz sabunun doğal kokusundan yararlanmaya ne dersiniz ? Bir kalıp beyaz sabunu bir güzel rendeleyin. Rendelemiş olduğunuz beyaz sabunu küçük keselerin içine bırakın. Bu keseleri kıyafet dolabınıza yerleştirebilirsiniz. Dilerseniz yastıkların içinde de bırakabilirsiniz.

Kokulu Mumlar ve Konumları

Genelde mumları dekorasyonun bir parçası olarak kullanıyoruz. Mumları dekoratif amacının dışında kullanmaya ne dersiniz ? Evinizin farklı köşelerine kokulu mumları yerleştirin. Evinizi bir güzel havalandırdıktan sonra mumları birkaç saat yakın. Daha sonra mumları söndürdüğünüz zaman evinizde uzun hoş bir kokunun yayıldığını hissedeceksiniz.

Buzdolabınızı Düzenli Temizlemeyi İhmal Etmeyin

Genelde mutfak alanlarının kötü kokmasına sizlerinde tahmin edeceği üzeri bozuk gıdalar neden olmakta. Bozuk gıdalardan kaynaklı kokuların engellenmesi için periyodik olarak buzdolabı temizliği yapılmalı. Buzdolabının güzel kokmasını sağlamak adına toz vanilya ve kahve karışımından yararlanabilirsiniz. Toz vanilya buzdolabının hoş kokmasını sağlarken, kahve de buzdolabının içindeki kötü kokuyu almaya yardımcı olacaktır.

Bir yanıt yazın