Ev İşlerini Kolaylaştıran 5 Pratik Bilgi

Sevgili hanımlar, ev işlerinizi kolaylıkla bitirip, kendinize zaman ayırmaya hazır mısınız ? Ocağın üzerinde biriken kirlerden, can sıkıcı tıkanık lavabolardan , bazı ürünler üzerinde kalan etiketlerden vb bir çok rahatlıkla halledebileceğiniz pratik ev işi bilgileri ile sizlerleyiz.

Şimdi kendinize güzel bir keyif kahvesi veya çayınızı yapın . Bir taraftan keyif ile içeceğinizi yudumlarken, bir taraftan da ev işlerinizi kolaylaştıracak olan pratik bilgileri aklınıza not edin. Biz hazırız, sizde hazırsanız başlıyoruz.

Ocak Temizliği İçin Sirke ve Tuz

Mutfakta en çok kirlenen, yağlanan alanlardan biri ocaktır. Ocağınızın üzerinde biriken kir tabakasından arındırmak ve ocağınızın ilk günkü gibi parlak görülmesini istiyorsanız sirke ve tuz ikilisi bu konuda sizlere büyük bir zevkle yardımcı olacaktır. Bir kabın içine yeteri miktarda sirke ve tuz ekleyip karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı ocağınıza sürün ve ardından yumuşak bir bez ile iyice durulayın.

evde işleri kolaylaştırmak için ne yapılır

Fırın İçin Limonlu Su

Mikrodalga fırınların içerisinde ısıttığımız bazı gıdalardan dolayı fırın içi yağlanma, kokma ve kirlenme meydana gelir. Bu olumsuz tabloyu temizlemek için yapmanız gereken tek şey ılık limonlu sudur. Mikrodalga fırında dayanıklı bir kabın yarısına kadar ılık limonlu su doldurup, fırın içine bırakın. Fırınınızı 3 -4 dakika ısıtın. Sıcaklıktan dolayı oluşan limonlu suyun buharı fırının içini temizlediği gibi aynı zamanda hoş bir koku yansıtacaktır.

Tıkanmış Lavaboları Dert Etmeyin

Zaman içerisinde lavabolar ve eviyeler tıkanarak , istenmeyen pis kokuları etrafa yayar. Görünüm açısından da oldukça sinir bozucu bir durumdur. Durun hemen sinirlenmeyin, çok basit bir yöntemle hem tıkanmış lavabonuzu açıp, hem de ortamdaki kokuyu yok edebilirsiniz. Nasıl mı ? Sirke ve tuz ile . 1 litre kaynatılmış sirkenin içerisine iki avuç iri taneli tuz atın ve bir güzel karıştırın. Hemen vakit kaybetmeden eviye giderine boşaltı verin. Bu uygulamayı ayda bir yapmanızı öneririz.

Mobilyaların Rengini Yenilemenin Pratik Yolu

Zaman içerisinde mobilyaların renginde bir solma, canlılığını kaybedip mat bir görüm oluşabiliyor. Peki, sizlere mobilyanızın rengini yenileyebileceğinizi söylesek, ne dersiniz ? Hemen söyleyelim. Şimdi bir kabın içerisinde 1 tane limonun suyunu ve 1 kaşık zeytinyağı ekleyip bir güzel karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı beyaz bir havlu ile iyice yedirin. Birkaç saat bekleyin ve ardından bir yün parçası ile hızlıca ovalayın.

Artık Tül Perdeleri Ütülemenize Gerek Yok !

Kıyafet ütülemek bir yana, perdeleri ütülemek bir yana. Ütüde en çok vaktimizi alan ürünlerden biri perdelerdir. Özellikle de dantel ve tül perdelerin ütülemesi epeyice bir zaman alıyor. Peki, bunun için bir çözümümüz var mı, dediğinizi görür gibiyiz. Hemen bu konu ile ilgili pratik bir bilgiyi sizlerle paylaşalım. Dantel ve tül perdelerinizin düzgün durmasını ve ütü işini kolaylaştırmak için son durulama suyunun içerisine bir ölçü şeker ekleyin ve şekerin iyice emilmesi için 10 dakika bekleyin. Daha sonra suyunu süzdürüp, kurutun. Ardından perdenizin kumaş türüne göre ılık ütü yapıp, asın.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın