Etkileyici ve Stil Sahibi Antre İçin 5 Fikir

Evimizin hakkında ilk izlenimi antre dekorasyonumuz verir. İlk defa gittiğimiz bir eve daha kapıdan içeri girer girmez, bizi karşılayan antre bir taraftan ev sahibinin zevki hakkında ve evin geneline hakim olan dekoru hakkında ilk ipuçlarını bize verir.

Peki, yaşam alanlarımızın dizaynı hakkında bir ön bilgi veren antre alanı için nasıl bir dizayn oluşturabiliriz ? Bugün bu sorunun yanıtı için önerilerimizi sizler ile paylaşıyoruz.

Stil Sahibi Antre Dekorasyonları

Aydınlık Bir Antre

antre aydınlatması nasıl olmalı

Genelde antreler dar ve penceresiz alanlara sahiptirler. Bu tür alanları daha aydınlık aynı zamanda ferah göstermek adına mutlaka iyi bir ışıklandırma yapmamız gerekir. Aydınlık bir doku ve ferah bir görünümün sağlayacak olan ışıklandırmaların yanı sıra geniş dekoratif aynalarda tercih edip, daha geniş ve iç açıcı bir görünüm oluşturmakta mümkün.

Görsel Derinlik İçin Koyu Renkler

antre duvar dekorasyon fikirleri

Genelde küçük ve dar alanlarda koyu renk boğucu ve basık bir hava oluşturacağı düşününden dolayı pek tercih edilmez. Eğer koyu renk ve tonları doğru bir biçimde kontrast oluşturabilirse küçük ve dar alanların üzerinde daha etkili, çekici ve derinlik hissi oluşturmak mümkün. Bu etkiyi oluşturmanın püf noktası ise ; tek bir koyu renk ve tonu kullanmak yerine açık ve koyu tonları birlikte tercih ederek güçlü bir ahenk oluşturacak dokuyu yakalamaktır.

Sanatsal Bir Alan

lüks antre dekorasyonu

Yaşam alanlarınızın girişini küçük bir sanat alanına çevirmeye ne dersiniz ? Antrenizin dizaynında sergileyeceğiniz sanat eserleri ve süsler ile tüm dizayn için sofistik bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Dar ve küçük bir alana sahipseniz bu etkiyi duvarlarınıza asacağınız dikkat çekici tablolar ile oluşturabilirsiniz. Geniş bir alana sahipseniz de şık ve zarif bir heykel bu alanda sanatsal bir atmosfer oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Özel Tasarıma Sahip Mobilyalar

Başta evin girişi olmak üzere evin genelinde depolama alanı oluşturmak oldukça iyi bir fikirdir. Bu fikirden yola çıkarak antre için mobilya seçerken, hem antrenizi güzelleştirecek , hem de sizlere ekstradan depolama alanı sunacak olan mobilyalar arasından seçim yapın.

Renkli Duvar Kaplamaları

Evinizin enerjisini yükseltecek sizlere ve genel misafirlerinize pozitif ve keyif verici bir ortam oluşturmak isterseniz antre duvar dekorasyonunuza renkli duvar kağıtları ile küçük bir dokunuş yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın