Alanları Birbirinden Ayırmak İçin 5 Yaratıcı Çözüm

Çoğu zaman mimari yapıların özelliğinden dolayı, yaşam alanlarımızı dizayn ederken bazı dekorasyon çözümlerine ihtiyaç duyabiliyoruz. Örneğin açık mutfak ve salonu ele alalım. Bu tek alanı iki farklı alan olarak kullanmamız için bazı çözümlere ihtiyacımız olacaktır. Bu ve buna benzer örnekler ile mutlaka karşılamışızdır.

Peki, tek bir alanı hem birbirinden bağımsız iki alan gibi, hem de alanda ahenk yakalayabilecek bir dekor nasıl yapabiliriz ? Bugün soruya cevap vermek istedik.

Tek Alanı İki Farklı Alan Gibi Kullanabilmek İçin Ne Yapabiliriz ?

Dekoratif Paravanlar

yatak odası paravan modelleri

Gün geçtikçe açık oda dekorasyonu daha çok yayılmaya başladığını görmekteyiz. Bu tipi özellikle de loft konseptli dizaynlarda geniş bir mekanın iki farklı alan gibi kullanıldığını görmekteyiz. Salonu mutfaktan, oturma odasından, yatak odasını giyinme odasından ayırmak için kendimizce farklı yöntemler uygularız. Bu yöntemlerin içerisinde en çok tercih edilen ise farklı malzemelerden yapılmış, farklı modellere sahip paravanlardır.

Yarım Duvar ve Sütunlar

pratik oda bölme yöntemleri

Modern çizgiye sahip evlere baktığımızda klasik sütunların yerini kare şekildeki sütunların veya yarım duvarların olduğunu görmekteyiz. Yukarıdaki görselde görüldüğü üzere odanın duvarlarında renk ve kontrast oluşturacak ve açık alanda bulunan yarım duvar alanları birbirinden ayırmak için kullanılmış.

Kare Sütunlar

oda bölme sistemleri

Modern oda ayırıcı yöntemlerden bir tanesi de kare sütunlardır. Bir taraftan alanı daha elit göstermek , bir taraftan da görsel estetiği artırmak adına renk kontrastı oluşturarak kare sütunları iki farklı oda haline getirmek için oldukça ideal bir çözüm.

Asma Kat

alanları birbirinden ayırmak için dekoratif çözümler

Eğer yüksek tavanlı bir evde oturuyorsanız, evinize ekstradan bir oda kazandırmak istiyorsanız, bir uzmandan yardım alarak asma kat yaptırabilirsiniz. Bir taraftan fazladan bir odaya sahip olmuş olursunuz, bir taraftan da ekstradan bir kullanım alanınız olmuş olur.

Şömineli Taş Duvar

oda bölme taş duvar sistemleri

Büyük ve geniş bir salona sahipseniz, mekanı iki farklı alan gibi kullanmak için dekoratif duvar sistemlerinden yararlanabilirsiniz. Yukarıdaki görselde olduğu gibi bir taraftan salonu iki farklı alan şekilde kullanmak için , mekanda romantik bir atmosfer oluşturmak için dekoratif şömineli taş duvar bölme sisteminden yararlanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın