‘Çocuk Dostu’ Dekorasyon Fikirleri

Şimdilerde evinizin yeni patronu çocuğunuz ise , ev dekorasyonunda değişiklik yapıp, daha pratik çözümler bulmanın zamanı gelmiş , demektir. Bir taraftan sevgili çocuklarınızın neşe içinde evde rahatlık hareket edebilecekleri alanlar oluşturmak, bir taraftan da stilinizden ödün vermeden, yeni yaşam alanınız için birkaç dekorasyon önerimiz olacak.

Zaman o kadar çabuk akıyor ki, bazen kendi kendimize çocuğum bu kadar nasıl büyüdü, diye soruyoruz. Çocuğumuz büyüdükçe, başka ihtiyaçlar, değişik değişik istekler , ilk etapta ne olduğunu tahmin edemediğimiz gereklilikler ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Bir taraftan onların ihtiyacını karşılayıp, rahat bir ortamda büyümelerini sağlamak, bir taraftan da sizin içinize sinecek bir dekor oluşturmak gerek.

Şunu unutmamak gerek ki, çocukların büyüme sürecinde sadece yaşam alanı kendi odası olmayacaktır. Bunu göz önünde buldurarak, evin diğer alanlarına onun için özel dokunuşlar yapıp, yaşanması rahat ve huzurlu bir ortam oluşturmak gerekir.

Duvar Dekorasyonunuzu Çocukların Resimleri ile Süsleyin

yeni trend çocuk dostu ev

Çocuklar resimler yapmayı severler. Onların ilk yaptıkları resimleri , mutfağınızın veyahut antrenizin duvarına asarak, duvar dekorasyonunuza renkli bir dokunuş yapabilirsiniz.

Yukarılara Taşıyın

aplik çocuk odası aydınlatma modelleri

Dekoratif eşyalarınızı, çocuğunuza zarar vermemesi açıdan, bir süreliğine onun ulaşamayacağı yüksekliklere bırakın. Mekanlarınızı aydınlatmak için kullandığınız abajurlar yerine duvar aplikleri tercih edebilirsiniz. Kitaplık yerine duvar tipi raf sistemi kullanabilirsiniz. Orta sehpanın üzerine bir dekoratif bir obje yerleştirmek isterseniz de, onların yeri geldiğinde oyuncak gibi oynayabilecekleri tasarımlar arasından seçim yapabilirsiniz.

Çocuklar Oyun Oynamaya Bayılırlar

Eğer çocuğunuzun oyun oynayacağı bir alan veya bir oda var ise, günün büyük bir bölümünü burada geçirirler. Eğer oyun oynayacakları bir alan yok ise, oturma odasında sizlerle birlikte zaman geçirecektir. Bu durum karşısında eğer evinizde boş bir oda var ise, bu odayı oyun odasına çevirebilir veyahut, odasının bir alanı onun için oyun alanı olarak dizayn edebilirsiniz.

Çocuğunuza Özel Eklemeler

Çocuklar genelde yerde oturmaya, uzanmaya bayılırlar. Bu keyiflerine eşlik etmeleri için dekorunuza hitap eden minder ve puf ekleyebilirsiniz. Büyüme çağında çocukların yemek masasına yetmeyebilir. Mutlu kahvaltı saatlerinize, aile bireylerin bir arada olduğu akşam yemeklerine çocuğunuzunda keyifle eşlik edebilmesi için ona uygun bir sandalye bulundurabilirsiniz. Bu arada aklınızda bulunsun , mevcut sandalyelere takılan modüller ve aparatlar bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın