Evinizi Döşerken Kaçınmanız Gereken 4 Hata

Kendimizi en iyi hissettiğimiz alanlardan bir olan evimiz, bizim kişiliğimizi yansıtan bir parçadır. Bu noktayı göz önüne aldığımızda, yaşam alanlarımızı dizayn ederken bir taraftan zevk ve beğenilerimizi ön planda tutarken, bir taraftan da işlevsel ve estetik unsurlarını da planlarımıza dahil ederiz.

Evimizi dizayn ederken, bir taraftan göz estetiğine hitap edecek, bir taraftan rahat hareket edebileceğimiz alanlar oluşturmak, bir taraftan da ihtiyaçlarımızı rahatlıkla karşılayabilecek fonksiyonel özelliklere sahip mobilyalar seçmeliyiz. Bunun yanı sıra ölü nokta olarak tabir ettiğimiz alanları da iyi değerlendirip, dekorun bir parçası haline getirmeliyiz.

Şimdi sizlere bir taraftan güzel dekorasyon örnekleri sunarken, bir taraftan da evinizi dizayn ederken kaçınmanız gereken hatalara değinmek istiyoruz.

Yalnızca Tavan Lambaları Kullanmak – 1. Hata

ev dekorasyonda sıkça yapılan hatalar

Aydınlatma aksesuarları arasında yer alan tavana monte aydınlatmalar, bazen yetersiz ve noktasal ihtiyaçları karşılamayacak bir dizayna sahip olabiliyorlar. Tavan lambalarının yetersiz kaldığı mekanlarda , mekanı aydınlatmak açısından şunları yapabilirsiniz. Duvara monte ışıklandırma unsurları , duvar dekorları , raf sistemleri ve duvar resimleri ile ışıklandırarak , hem mekana estetik katmış olursunuz, hem de mekan için yeterli miktarda ışıklandırmaya sahip olmuş olursunuz.

Çok Fazla Kişileştirmek – 2. Hata

Konunun bazında yaşam alanımızı dizayn ederken kişiliğimizi yansıtan unsurlara yer verdiğimize değinmiştik. Tabi bunu yaparken fazla aşırıya kaçıp da gözü yoracak bir dizaynda yapmamamız gerekir. Aşırı kullanılan renk ve dokular , huzur veren bir ev dizaynı zorlayacaktır. Çok fazla kişileştirme hatasına düşmemek adına stil ve tarzınızı iyi belirleyerek, bir çizgi oluşturmalısınız.

İşlevsel Açıdan Değerlendirememek – 3. Hata

sık yapılan dekorasyon hataları nelerdir

Evinizine ve yaşam tarzınıza hitap eden güzel bir kanepe bulmak zor olmaza gerek. Yukarıdaki görselde yer alan naturel renkli kanepeler ve krem renkli kanepeler , en çok tercih edilen renkler arasında ilk sıralarda yer almakta. Eğer evde küçük çocuk var ise ve sizde tercihinizi bu renklerden yana yapmayı düşünüyorsanız, rahatlıkla silinebilen ve yıkanabilen kumaş türlerini tercih etmenizi öneririz.

Çok Fazla Stili Birbirine Karıştırmamak – 4.Hata

Hem gözü yormamak , hem de odanın estetiğini bozmamak adına birden fazla stil ve tarzı bir arada kullanmamak gerek. Aşırı renk kullanım kişileştirmek gibi , birbirleriyle ahenk içinde olmayan çok fazla farklı stil ürünü bir arada kullanmakta karmaşıklığa neden olur.

Bir yanıt yazın