Küçük Yaşam Alanları İçin Duvar Rengi

Dekorasyon alanında küçük yaşam alanların dizaynı, diğer alanlar kıyasla biraz zordur. Çünkü bu alanlarda her detay önem arz etmektedir. Küçük mekanlarda yapılacak en küçük bir hata hemen göze çarpar ve mekanı olduğundan da daha küçük algılanmasına neden olabilir.

İç mimar uzmanları küçük mekanlarda en önemli şeyin mekanın ışığın olduğunu söylüyorlar. Işığı belirleyen en önemli faktörün ise , duvar renginden geçtiğini belirtiyorlar. Küçük yaşam alanlarının mümkün oldukça ferah ve aydınlık göstermek adına aynı zamanda daha şık, göz alıcı bir güzelliğe kavuşturmak ve daha büyük ve refah göstermek adına doğru renk kombinasyonu oluşturmak önemli.

Şimdi bu bilgiler ışığında küçük yaşam alanlarını şahane görünüme kavuşturacak olan birkaç duvar renk önerisinde bulunalım.

Milenyum Pembesi

yemek odaları için duvar rengi önerileri

Uzun dönemdir pembe ve tonları dekorasyon trendinde yer almıyordu. Bunun nedenleri arasında pembe rengin fazlaca dikkat çekici ve diğer renk ve tonlarıyla bir araya gelmesi zor olmasıydı. Aynı zamanda canlı tonları modern stil dizaynları için açıkçası pekte uyumlu değildi. Şimdilerde ise nostaljik doku ve stillerin ön plana çıkmaya başlamasıyla birlikte pembe ve tonları da modern çizgiye adapte olup, pastel ve açık bir ton olan milenyum pembesiyle geri dönüş yaptı.

Pastel Geçiş Tonları

oturma odası için pastel renkler

Küçük yaşam alanları için en ideal renkler arasında pastel ve uçuk tonları yer almaktadır. İki rengin arasında geçişi sağlayacak diğer renklerde , diğer mobilya ve aksesuarlarda akış sağlamak açısından oldukça güzel bir zemin oluşturacak. Yukarıdaki görseli ele alacak olursak eğer , gri, sarı ve yeşil arasında yer alan açık bir ton tercih edilmiş ve bu sayede hem kahverengi yeşil , hem de beyaz tasarım unsurlarıyla şahane bir ahenk oluşturulmuş.

Somon

somon duvar rengi dekorasyonları

Pembe ve turuncu arasında canlı ve sıcak bir ton olarak tanımlayabileceğimiz somon renginin en önemli özelliği dokunduğu yaşam alanlarına bir taraftan ferah ve aydınlık katarken, bir taraftan da dikkat çekici ve etkileyici bir etki oluşturmaktadır. Bu etkileri göz önünde bulundurduğumuzda küçük yaşam alanlarını ferah , aydınlık ve iç açıcı bir görünüme kavuşturmak aynı zamanda zarif ve etkileyici bir mekan elde etmek için somon ideal renkler arasında yer almakta.

Bir yanıt yazın