Retro Renkler ile Yemek Odaları

Retro renkler ile yemek odaları harika bir etkiye sahiptir. Bundan dolayı retro renkler ile yemek odaları farklı tasarımlara imza atmak noktasında başarılıdır. Retro esintileri ile yaşadığınız alanlara farklı bir esinti katmaya ne dersiniz ? Mesela yemek odalarınıza. Kulağa oldukça farklı ve hoş geliyor diyorsanız, sizleri bu konumuza göz atmaya davet ediyoruz.

Yaz dekorasyonunda en önemli stillerden biri hiç kuşkusuz yazın sıcaklığını cıvıltısını ve canlılığına eve yansıtmamıza yardımcı olan Retro tarzıdır. Temmuz ayının gelmesiyle birlikte ev dekorasyonunda yaza dönüşüm başladığı bugünlerde bizde hiç vakit kaybetmeden hemen yemek odalarında retro rüzgarını estirelim, istedik.

Duvarlarınızı Retro Renkler ile Canlandırın

Retro esintisini yemek odama nasıl yansıtabilirim, diye düşüyorsanız, işe ilk önce duvarlardan başlayabilirsiniz. Yemek alanınızın enerjisini yükseltmek aynı zamanda mutlu ve huzurlu bir atmosfer oluşturmak istiyorsanız yumuşak pastel renk tonlarını capcanlı renk tonlarını kombin edip, odada görsel bir denge yaratabilirsiniz. Renk seçimleri arasında kararsız kalanlar için hemen küçük bir tüyo paylaşalım. Begonvil – pastel pembe – kavun – çayır renkleri arasında seçim yaparak yemek odanızın duvarlarına retro kimliğini kazandırabilirsiniz.

Mobilya Seçimi

retro tarzı aksesuarlar

Bu stilin en önemli özellikleri arasında geçmişteki mobilya ve aksesuarların , şuan kullandığımız mobilya ve aksesuarlar ile kombinlemektir. Diğer bir özelliği ise parlak ve canlı renklerin tercih edilmesidir. Şimdi bu iki noktayı baz alarak bu stili yemek odamıza nasıl uygulayabiliriz, ona bakalım.

Mesela bir köşede duran eski bir yemek masanız var. Bu yemek masasını bir güzel cilalayıp, yepyeni bir yemek masasına çevirebilirsiniz. Bir zamanlar yemek masasına eşlik eden sandalyelerinin döşemelerini retro tarzı kumaşlar ile yenileyip, masadaki yerlerini almasını sağlayabilirsiniz.

Aksesuar Seçimi

modern retro tarzı yemek odası dekorasyonu

Birkaç küçük aksesuar ile hem yemek odanızın görsel estetiğini artırabilir, hem de nostaljik bir ambiyans oluşturabilirsiniz. Antika bir vazo , klasik şamdanlıklar düşünebilirsiniz. Mekanı aydınlatmak için klasik kristal avize modelleri arasından seçim yapabilirsiniz. Tercih edebileceğiniz retro tarzı aksesuarlar arasında parlak çerçevelere sahip aynalar , retro tarzında duvar saatleri veya masa saatleri de yer almakta.

Konuyu noktalamadan önce önemli bir hatırlatma yapmakta fayda var. Bu stili ister yemek odanıza isterseniz de evinizin herhangi bir mekanına uygularken, renk seçiminden tutunda, mobilya ve aksesuar seçimine kadar aşırı abartıya kaçmayın. Aşırı renk seçimi mekanı boğacağı gibi istediğiniz stili de elde edemediğiniz için hayal kırıklığına uğrarsınız.

Retro Renkler ile Yemek Odaları

Retro Tarzı Dekorasyon Nedir?

Yaşam alanlarında birkaç antika eşyanın kullanılmasıyla Retro tarzda dekorasyon gerçekleştirilmiş olur. Eskinin yanı sıra yeni yapılan mobilyaları da eskitme işlemi ile bu tarza uyumlu hale getirmek mümkündür. Örnek vermek gerekirse ortamda daktilo gibi nostaljik bir aksesuar kullanılarak bile kolayca Retro izler meydana getirilebilir. Renk seçimlerin ise genellikle ikiden fazla koyu tonlar tercih edilmektedir.

Bir yanıt yazın