2020 Yılı Pantone Rengi Classic Blue

Pantone Renk Enstitüsü , 2020 yılı rengi olarak ” Classic Blue” seçti.

Her yılın Aralık ayının ilk haftasında , önümüzdeki yılın rengini belirleyen Pantone , 2020 yılı için Classic Blue ( Klasik Mavi ) rengi seçtiğini açıkladı. Katalog kodu 19-4052 olarak geçen klasik maviyi seçmelerini şu şekilde açıkladı.

” Sakin , güven ve bağlantı yerine , bu kalıcı mavi renk , eşiği yeni bir döneme dönüştürdüğümüzde inşa edilebilir, güvenilir ve istikrarlı , bir temek oluşturmak istediğimizi vurgulamaktadır. ”

pantone 2020 rengi klasik mavi

Classic Bleu ( klasik mavi ) rengini tanırken, mavi renginin şu özelliklerine de vurgu yaptı. Zamansız ve kalıcı bir renk olan mavi ve tonları, bünyesinde sadeliği ve zarifliği de barındırmakta. Alacakaranlık vaktinde gökyüzüne baktığımızda mavi rengin bize huzur verdiğini hissedebiliyoruz. 2020 yılın rengi, insanların ruhuna huzur ve sakinlik getirmektedir.

20 yılı aşkın bir süredir, Pantone, yılın rengini belirleyerek, modadan dekorasyona farklı alanlarda renk açıdan yön vermektedir. Öyle ki, yılın rengi , farklı bir çok alanda olduğu gibi endüstriyel tasarımın yanı sıra ürün ambalajı ve grafik tasarım gibi değişik sektörlerde ürün geliştirme ve satın alma gibi kararları etkilemektedir.

2020 Yılında Dekorasyonda Classic Blue Etkisi

2020 ev dekorasyon rengi klasik mavi

Önümüzdeki yılın rengi belli olduğuna göre şimdi işin bizimle olan kısmına yani dekorasyon kısmına gelelim. Yeni bir yıla yeni bir dekorasyonla girmeyi düşünüyorsanız ve renk konusunda henüz karar vermediyseniz, mavi ve tonları arasında seçim yapabilirsiniz.

Okyanus, deniz ve gökyüzü gibi derin ve sonsuzluğu anımsatan mavi renk, dekorasyonun vazgeçilmez rengi olacağın altını bir kez daha çizmek isteriz. Yaşam alanlarınızın çizgisinde huzur verici, sakinleştirici, hem ruhunuzu, hem de bedeninizi rahatlatacak bir atmosfer oluşturmak isterseniz, mavi ve tonlarından yana yapmaya başlayabilirsiniz. Yaşam alanlarınızın atmosferinde serinletici , konsantrasyon bir etki oluşturmak için bu rengi tercih edebilirsiniz.

Yaşam alanlarınızda küçük dokunuşlar ile bu rengi yansıtmak isterseniz, şu dekorasyon önerilerde bulunabiliriz. Ev aksesuarları seçiminde tercihinizi mavi renkten yaparak yaşam alanlarınızı renklendirebilirsiniz. Daha büyük ve göz estetiğine hitap eden bir değişiklik yapmak isterseniz de mobilya rengini mavi seçebilirsiniz. Mekanınıza derinlik, huzur ve dingin bir atmosfer oluşturmak isterseniz de mavi duvar renklerini düşünebilirsiniz.

Sevgili arkadaşlar, bu yılın rengi ile dekorasyon fikirlerimizi öğrenmek için, takipte kalın. 😉

Bir yanıt yazın