Merdiven Altı İçin Dekorasyon Önerileri

İç mekan merdivenleri her ne kadar ev dizaynında es geçilen alanlar olsa da , dekorasyonun en önemli unsurları arasında yer almakta. Başta basamaklar ve korkuluklar olmak üzere tırabzanlar ve merdiven altlarının ayrı ayrı planlanması gerekir. Bu alanları dizayn ederken , evin mevcut mimari özelliklerine ve stiline bağlı kalınabileceği gibi tamamen mimariden ve stilden uzak farklı ve sıra dışı bir uygulamada yapılabilir.

Eğer evinizin iç merdivenleri için yeni bir uygulamaya gitmeyi düşünüyor ve henüz nasıl bir dizayn, stil uygulayacağınıza karar veremediyseniz, bu konuda sizlere ilham verecek olan merdiven altı dekorasyon tasarımlarını inceleyebilirsiniz.

merdiven altı değerlendirmeleri

Yukarıdaki görselde metal ve cam malzemeden dizayn edilmiş bir merdiven görmekteyiz. Bu merdivenin alt dekoru için ışıklı taşlardan yararlanarak dekoratif bir köşe oluşturulmuş. Oluşturan bu köşe evin çizgisine modern bir ambiyans katmış.

ev içi cam merdiven modelleri

Yukarıdaki görseli incelediğimizde cam tırabzanlara sahip bir merdiven görmekteyiz. Merdivenin basamakları ahşap kaplama ve betondan oluşmaktadır. Merdiven altı boş bırakılarak merdivenin hem yanındaki duvara güzel bir bitkilendirme uygulaması yapılmıştır.

merdiven altı boşlukları nasıl değerlendirilir

Günümüzde yaşam alanlarının çizgisine modern bir yorum katmak isteyenler, metal merdiven modellerini tercih edip, endüstriyel ve minimal bir stil uyguluyorlar. Merdiven altı boşluklarını ise ihtiyaçlarına göre tasarlıyorlar.

merdiven altı tv ünitesi modelleri

Bu evde kompakt bir tasarım mevcut. Evin içerisinde yer alan merdivenin alt kısmına baktığımızda bu alanı tv alanı olarak dizayn edildiğini görmekteyiz.

değişik merdiven altı dekorasyon fikirleri

Merdiven altı alanı, sanatsal bir alan olarak kullanmayı düşündünüz mü ? Eğer bu alan için farklı bir uygulama düşünüyorsanız, bu alana bir piyano yerleştirebilirsiniz. Yada alanın boşluğuna göre resim alanı da yapabilirsiniz.

merdiven altı tasarımları

Farklı bir sanatsal dokunuş yapmayı düşünürseniz de heykel veyahut rölyef gibi ögelerden yararlanabilirsiniz.

asma merdiven tasarımları

Mekana doğal ve sıcak bir atmosfer katmak adına asma bir merdiven düşünebilir, bu merdiveni ahşap malzemeler ile bütünleştirebilirsiniz. Bu konuda yukarıdaki görselin sizlere ilham vereceğini düşünüyoruz.

merdiven altı dolap modelleri

Merdiven altı yada merdiven boşluğunu değerlendirmede en çok tercih edilen uygulamalar arasında dolap gelmektedir. Bir taraftan evde fazladan depolama alanları oluşturmak için , bir taraftan da merdiven boşluğunu dolu göstermek adına ihtiyacınız doğrultusunda bu alan dolap yaptırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın