Antre Dekorasyonu Nasıl Olmalı ?

Evinize gelen misafirlerinizi sıcacık bir dekorasyon ile karşılamak için işe önce antre dekorasyonundan başlamanızı tavsiye ederiz. Çünkü antre dekorasyonu, evin genel dekorasyonu hakkında ilk ip uçlarını veren alandır.

Peki, hem gelen misafirleri zarif bir ortamda karşılamak, hem evin genel dizaynı için ip uçlarını vermek, hem de kullanışlı ve estetikli bir antre dizaynı için neler yapabiliriz ? Kısacası antre dekorasyonu nasıl olmalı, diye soranlar için bu yazımızı incelemelerini tavsiye ederiz.

Monoblok Çözüm

Sıcacık bir karşılama alanı oluşturmak için monoblok çözümler üretebilirsiniz. Mesela portmanto için ayrılmış standart bir alana sahip iseniz, bu alan için modüler bir dolap sistemi işinize yarayacaktır. Uygun modülleri birleştirip , monoblok bir yerleştirme yapabilirsiniz. Alanı biraz daha kişileştirmek aynı zamanda estetik katmak adına uzun sarkıtlı bir aydınlatma , tematik süslemeler yapabilirsiniz.

Gelenekselliği Bir Kenara Bırakın

antre dekorasyon örnekleri

Alışılagelmiş antre dizaynlarını bir kenara bırakıp, bu alana ruh katıp, canlandıracak küçük dokunuşlar yapabilirsiniz. Alanda farklı bir askılık kullanmak için şöyle bir yöntem uygulayabilirsiniz. İçi taş dolu bir kovanın içine bambu dalları yerleştirerek değişik bir askılık elde edebilirsiniz. Anahtarlarınızı asmak , çantalarınızı yerleştirmek adına raflı bir konsol kullanabilirsiniz.

İşlevsellik İçin Açık Raflar

Hem günlük kullandığınız ayakkabılar için, hem de gelen misafirlerinizin ayakkabılarını düzenli bir şekilde yerleştirmek adına açık raflı modeller arasından seçim yapabilirsiniz. Açık raf ünitelerini ayakkabı yerleştirmenin dışında, dekoratif ürünleri yerleştirmek içinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Vintage Tarzı

değişik antre dekorasyon fikirleri

Yaşam alanınızın çizgisinde vintage tarzı hakim ise, bu tarzı antreye yansıtırken biraz sadeleştirerek kullanabilirsiniz. Bu alanda odak noktası oluşturmak adına eskitme beyaz bir kapı askılığı kullanabilirsiniz. Oturma alanı oluşturmak için katlanabilir metal bir sandalye düşünebilirsiniz. Masanın üzerine cam bir vazo, vazonun içine canlı çiçekler bırakabilirsiniz.

Nişleri Değerlendirin

antre niş dekorasyonu

Eğer evinizin antresinde niş bulunuyorsa, bu nişlere yapacağınız birkaç küçük dokunuşla hem albenisini artırabilir, hem dekorun bir parçası haline getirebilir, hem de işlevsellik kazandırabilirsiniz. Bunun için nişlerin içini boyayabilir, desenli duvar kağıtlarıyla kaplayabilirsin. Dilerseniz hem nişlerin içini aydınlatmak, hem de mekanda loş bir ışık oluşturmak adına ledli ışıklandırmalardan yararlanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın