Ofis Dekorasyonlarında Akustik Çözümler

Yeni nesil ofis dizaynlarına baktığımızda genelde çalışma arkadaşların birbirleriyle olan etkileşimine önem verilen yerlerde daha çok açık ofis planların tercih edildiğini görmekteyiz. Şöyle bir düşündüğümüzde yenilikçi bir estetik anlayışı , kuvvetli iletişim ve müşterek çalışma stilini günümüzün modern iş anlayışını açık ofis sistemi etkili bir şekilde tanımlıyor.

Her ne kadar açık ofis konsepti , alan tasarrufu ve ortak alan kullanımı açısından oldukça büyük avantajlar sağlasa da , tabi bir takım zorlukları da yok değil. Bu nedenle iş yerimizi açık ofis konseptinde dizayn ederken, bu konuda uzman kişilerden yardım almakta fayda var.

masa arası akustik paneller

Bir taraftan alanın doğru kullanılmasını sağlamak, bir taraftan ortak çalışma alanı doğru bir şekilde düzenleyip, iyi bir iletişim ağını sağlamak ve mahremiyeti sağlamakta oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra bunun yanı sıra çalışanların iş odaklanabilecekleri imkan sağlayacak atmosferi de oluşturmak son derece önemlidir.

İşte tam bu noktada işin uzmanından yardım almak adına gözlerimizi İstanbul’da merkezi bulunan Fales İç Mimarlık ‘ın bu konudaki birkaç önerisini sizler ile paylaşmak istiyoruz.

Açık ofis sistemlerinde çalışma masalarının bir arada olmasından dolayı sesler birbirine karışıyor. Hem ses karışıklığını önlemek hem de her masanın sesinin kendi alanında kalmasını sağlamak adına firma harika bir ürün geliştirmiş. DOT ismini verdikleri bu ürün yerinde ses yutumunu sağlayıp, masalar arası seperasyon ünitesi görevini üstlenmektedir.

Ses Yutucu Tavan Panelleri

ses yutucu tavan panel modelleri

İş yeri dizaynında yaygın olarak tercih edilen asma tavan sistemine entegre olarak kullanılabilen akustik paneller , herhangi bir tadilat işlemine gerek duymadan kolaylıkla monte edilebiliyor. 60 x 60 cm boyutlarında üretimi yapılan 0,90 oranında ses yutucu değerine sahip olan akustik paneller ses sorunlarını kaldırmak konusunda kesin çözüm sunmakta.

Akustik Duvar Panelleri

akustik duvar dekorasyonu

Ofis duvarlarınızı daha çekici bir hale getirmek adına akustik duvar panel sistemleri arasından seçim yapabilirsiniz. Mesela Mod Akustika serisi ile bir taraftan iç mekan duvar dekorasyon görüntüsüne estetik katarken, bir taraftan da hem de 0,65 ses yalıtım katsayısı ile dış etmenlere bağlı olup, ses kirliliğine karşı önlem almış olursunuz.

Bir yanıt yazın