2020 Ev Dekorasyon Trendleri

Başta ev dekorasyon alanında olmak üzere ofis dekorasyonu alanında olmak üzere 2020 yılında etkisi altına girecek olan yeni sezon dekorasyon trendlerini siz sevgili okurlarımız için mercek altına aldık.

Bu yeni sezon başta olmak üzere önümüzdeki birkaç sezonda sürdürülebilir ve çevreye duyarlı dizaynlar bizlere yeşil ışık yapmakta. Bu çerçeve doğrultusundan yola çıkarak dekorasyon alanında hizmet veren uzmanlar yaşam alanlarımızda kendimizi daha iyi hissedebilmemiz için doku, renk , malzemeler ve kombinasyonların öne çıkacağının sinyallerini vermekte. Bizde uzmanların yorumlarından yola çıkarak yaşam alanımızın dizaynda estetik katacak olan trendleri sizler ile paylaşıyoruz.

Dekorasyon Trendleri 2020

Sezonun Rengi : Neo Mint

yeni sezon koltuk renkleri neo mint

İngiliz WGSN trend tahmin ajansına göre 2020 ‘nin renk skalasında yer alan pastel dozu nane yeşilinin rahatlatıcı ve sakin tonunun dekorasyon dünyasına damgasını vuracağı konusunda hemfikirler. Neo Mint rengi yaşam alanlarımızın mekanlarına ferahlık katıp, cinsiyetten bağımsız bir renktir. Neo Mint rengi mekanınızda tek kullanabileceğiniz gibi dilerseniz, mürdüm rengi, zerdeçal sarısı ve toprak tonları ile kombin edebilirsiniz.

Neotenik Tasarımlar, Kıvrımlı Formlar

neotenik tasarımlar

Mekanda dinamiklik ve çekiciliği ön plana çıkartmak bunun yanı sıra akıcılık kazandırmak adına kıvrımlı yüzeyler, yuvarlatılmış formlar yeni tasarımda öne çıkan unsurlar arasında ilk sıralarda yer almakta. Gün geçtikçe tasarım dünyasında bir yıldız gibi parlayan neotenik mobilyalar ve aksesuarlar uzun bir süre etkisini yaşam alanlarımızda sürdürecektir.

Mutfaklarda Siyahın Asaleti

siyah mutfak bataryası modelleri

Tasarımcıların, yeni nesil mutfak tasarımlarda siyah rengin ön planda olacağının altını çiziyor. Mutfak alanında siyah renk özellikle tezgahlarda kullanılan siyah mermer ile mat cilalı siyah ahşap dolap kapakları ve paslanmaz çelik siyah yüzeylerde kendini daha bir ön plana çıkartmakta. Etkileyici bir dizayn için mutfak duvarlarınızda beyaz seramik karolar tercih edip, siyah bir armatür ve mobilya tercih ederek güzel bir kontrast oluşturabilirsiniz.

Hezarenin Modern Yüzü

yeni sezon ev trendleri

İngilizce olarak Vienna Straw olarak adlandırılan Hezaren tekniği çağdaş formlara yeni tasarımları adapte eden bir stil olarak tanımlayabiliriz. Bu tekniği biraz daha açmak açısından şöyle bir çerçeve çizebiliriz. Dayanıklı, hafif ve aynı zamanda doğal bir malzeme olan hezaren , kullanıldığı tasarıma el işçiliğinin özgün güzelliğini taşımaktadır. Bu güzelliği şu yollarla yaşam alanınızın çizgisinde dolap kapaklarında aydınlatmalar kullanarak yansıtabilirsiniz.

Bir yanıt yazın