Sadece 55 Metrekare Ama Oldukça Konforlu

Şehrin kalabalığından uzak, doğa ile başbaşa kalıp huzur bulabileceğiniz hem bütçenizi fazla zorlamayacak, hemde görünümü ile şahane bir estetiğe sahip bir evin hayalini kuruyorsanız birazdan sizler ile paylaşacağımız kırsal tarzda bir mimariye sahip, ahşabın o büyülü dokusunu bünyesinde barından bu eve bayılacaksınız.

Birazdan sizler ile paylaşacağımız ev sadece 55 metrekare gibi küçük bir alana sahip. Ama siz alanın küçük olduğuna bakmayın. Her ne kadar küçük bir alana sahipmiş gibi görünse de oldukça kullanışlı aynı zamanda oldukça konforlu bir ev, olduğunun altını çizmek isteriz. Sizleri daha fazla merakta bırakmadan bahsetmiş olduğumuz kütük evin ayrıntılarını sizler ile paylaşalım.

Neden Kütük Ev ?

kütük ev modelleri

Bir arsanızın olduğunu varsayalım. Siz bu arsanıza bir ev yaptırmayı düşünüyorsunuz ama evin yapısı için nasıl bir malzeme tercih etmeniz konusunda bir türlü karar veremediğinizi varsayalım. Bu konuda bizim fikrimizi soracak olursanız, sizlere malzeme olarak kütüğü seçmenizi tavsiye ederiz. Hemen kütük evinin avantajlarından da kısaca bahsedelim.

İlk etapta kütük ev değince, hemen şöyle bir düşünceye kapılabilirsiniz. Kütük evler ahşap yapılarından dolayı yangın riski barındırmaz mı ? Hemen bu sorunuza cevap verelim. Kütük evlerin yangına karşı dayanıklığı betonarme evlere göre daha fazla olduğu kanıtlanmış bir gerçektir. Yangının yanı sıra deprem gibi bazı doğal afetlere karşıda en dayanıklı modellerin başında geldiğini belirtmek isteriz.

Doğaya Faydalı

Kütük evlerin ömürlerinin 200 yıldan fazla olduğunu biliyor muydunuz ? Bunun yanı sıra düzenli aralıklar ile belli başlı yapılacak olan bakımlar ve tadilatlar yapıldığı taktirde ömrü daha da uzun olabiliyor.

Biliyorsunuz betonarme yapılarda genelde nem ve rutubet problemleri ile karşı karşıya kalma durumu söz konusu. Ama kütük evlerde böyle bir sorun bulunmamakta.

Isı ve ses yalıtımında oldukça yüksek olduğunu belirtmek isteriz.

Tamamen doğal malzemelerden üretildiği için insan sağlığına da herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Hatta şunu da belirtmekte fayda var. Bu tür yapılar nefes alma özelliğine sahip olduğu için insanlar üzerinde hem psikolojik hem de fiziksel açıdan olumlu etkileri vardır.

Evin Planı

Evin dış görünümü hakkında bilgilerden sonra, gelelim evin iç görünüme. Konunun başında da belirttiğimiz gibi bu ev 55 metrekareye sahip. Evin planına şöyle bir göz attığımızda ilk katında yaklaşık 16 metrekarelik bir salon , 4,5 metrekarelik fonksiyonel özelliklere sahip bir mutfak, 3,5 metrekarelik banyo ve 8 metrekarelik bir yatak odası bulunmaktadır. Evin üst katında ise oldukça geniş ve ferah 2 oda mevcut.

Bir yanıt yazın