Sıradışı Dekoratif Duvar Kaplama Seçenekleri

Yaşam alanlarımızda yüzey olarak en geniş alana sahip, dekorasyonun tamamlayıcı ve aynı zamanda vurgulayıcı bileşeni duvarlardır. Duvarlar gerek renk ve doku olarak, gerek desen ve kaplama olarak seçilen malzemeye göre mekanın dekorasyonu ortaya çıkartan önemli unsurlardan biridir. Bu noktadan yola çıkarak profesyonel iç mimarlar evlerin tasarımlarını planlarken her zaman duvar unsurlarına önem vermişlerdir.

Bir zamanlar duvarlarda pürüzsüz bir doku oluşturmak için genelde nötr renklerde boya tercih edilerek duvarın estetiği ön plana çıkartılır aynı zamanda ana dekorasyonun fonu olarak da işlev görülmesi sağlanırdı.

Günümüze geldiğimizde ise çağdaş dekorasyonları daha fazla ön plana çıkmasıyla duvarlar daha çok ön plana çıkarak birer odak noktası ve aynı zamanda ana dokuyu oluşturan tasarım unsurları haline gelmeye başladı.

Sevgili arkadaşlar sizlerde yaşam alanlarınızın duvar dekorasyonlarına yeni bir kimlik kazandırmak, mekanın estetiğini artırmak istiyorsanız, birazdan sizler ile paylaşacağımız dekoratif duvar kaplama uygulamaları, bu konuda sizlere ilham verecektir.

Tuğlanın Estetiği

tuğla duvar kaplama modelleri

Günümüzde en trend duvar uygulamalarından biri tuğla kaplamaların olduğunu söyleyebiliriz. Yaşam alanlarına farklı bir çizgi ile farklı bir yorum katmak isteyenler genelde tercihlerini ateş tuğla kaplamalarından yana kullanarak endüstriyel bir stil oluşturmaktalar . Eğer sizlerde yaşam alanlarınızın çizgisine biraz sıradışılık katmayı, atmosferinde sıcaklık oluşturmayı düşünüyorsanız ateş tuğla duvar kaplama panellerine de göz atabilirsiniz.

Doğal Taş Kaplamalar

doğal taş kaplama duvar

Duvar kaplamalarında geniş bir ürün gamına sahip olan materyaller arasında taş kaplama modelleri yer almaktadır. Şimdilerde yaşam alanların iç dekorasyona biraz daha estetik katmak isteyenler taş evlerin dış cephelerine benzeyen dokulara sahip doğal taş kaplamalarını tercih etmekteler.

Mozaik Kaplamalar

banyo mozaik modelleri

Banyo ve mutfak mekanlarınızın estetiği artırmak adına minik cam ve seramik parçaların bir araya gelip görsel bir derinlik oluşturan mozaik duvar kaplamalarını düşünebilirsiniz.

Mermerin Estetiği

modern duvar dekorasyonları

80’li yılların lüks unsurları arasında yer alan mermerler, bir zamanlar piyasadan çekilip derin bir uykuya dalmıştı. Şimdi o derin uykudan uyanıp, daha bir lüks, estetikli ve elegan görünümü ile yaşam alanlarımızın çizgisine estetik katmaya kaldığı yerden daha etkili bir şekilde devam etmekte.

Bir yanıt yazın