Eski Bir Ahırdan Modern Bir Kır Evine Dönüşüm

Eski bir ahırdan modern bir kır evinde dönüşüm yazımızda ilginizi çekecek fikirler var. Çarpıcı bir dönüşüm hikayesine şahitlik etmeye hazır mısınız ? Eski bir ahır nasıl modern bir kır evine dönüşür ? Ayrıntılar birazdan konumuzda 😉

Bugün sizlerin beğenisine mimari tasarım ve planlama alanında örnek olacak harika bir projeyi sunacağız. Birazdan sizinle paylaşacağımız proje İtalya ‘da geçmiş zamana kadar ahır görevi gören bir alanın nasıl bir anda kullanışlı ve modern bir kır evine dönüşebileceğini paylaşacağız. Sıra dışı ve dikkat çekici tasarım ile kendine hayran bırakan bu yapı incelemeye hazır mısınız ?

Ambar Tarzı Mimari

Farklı hayvanları içerisinde barındığı eski ahırlar, uzun ve ince bir mimariye sahip olurlar.

ambar tarzı mimari yapılar

Sağlamış olduğu derinlik hissi ve konfor alanı nedeniyle ” ambar tarzı ” olarak tanımlanan bu mimari stile günümüzde özellikle Amerika ve Avrupa’nın belirli bölgelerdeki modern yapılara sıklıkla rastlanmaktadır. Bu projede ahır alanı olarak kullanılan geniş ambar stilinden yararlanarak 2 katlı şahane bir villa tarzı kır evine dönüştürülmüştür.

Havuz Alanı

ahırdan kır evine dönüşüm

Güneşin ve doğanın tadını doyasıya çıkarmak için 300 metrekarelik ferah iç alanına sahip bu iki katlı evin ön kısmında bir havuz bulunmakta.

Modern Endüstriyel Stil

kır evi iç dekorasyonu önerileri

Evin iç mimarisine baktığımızda bizi modern çizginin hakim olduğu endüstriyel bir stil karşılamakta. Yaşam alanına farklı bir yorum katmak, aynı zamanda mekanda doğal bir atmosfer oluşturmak adına duvar dekorasyonunda ateş tuğla duvar kaplamalarına yer verilmiş. Gözümüzü tavana çevirdiğimiz zaman tavanda bulunan ahşap kirişler mekanda oluşturulmak istenen endüstriyel stili tamamlayan nitelikte.

Yaşam Alanları Doğal Işıkla Güzelleşiyor

modern endüstriyel stil ev dekorasyonları

İç mekanda daha fazla doğal ışıktan yararlanması için mümkün oldukça geniş pencerelere yer verildiğini görmekteyiz. Evin ön kısmı açık olduğundan dolayı ve ev doğanın ortasında yer aldığı için evin içine vuran gün ışığı yaşam alanının atmosferine doğal bir sıcaklık katmakta aynı zamanda ferah ve sofistik bir ambiyans oluşturmakta.

Akıcı Geçişler

Kır evinin içini dolaştığımız zaman bazı odalara geçiş sırasında kapıların kullanılmadığını görmekteyiz. Her ne kadar açık plan gibi görülmese de evin salon ve mutfak gibi alanları açık plan ferahlığı ve kullanışlılığı sağlanmış.

Kullanışlı Mutfak Adası

kır evi mutfak modelleri

Mutfağa geldiğimizde ise bizi şahane bir şekilde dizayn edilmiş modern country stili bir mutfak alanı karşılamakta. Mutfağın tam merkez noktasında bulunan kolonun etrafında bir mutfak adası dizayn edilmiş. Mutfağın görsel estetiğini artıran unsurlar arasında doğal malzemeler, samimi ve akıcı renkler ile desenleri gösterebiliriz.

Eski Bir Ahırı Modern Bir Eve Dönüştürme

Eski Bir Ahırı Modern Bir Eve Dönüştürme

Son yıllarda yaşam alanlarındaki farklılık arayışları çok ilginç fikirlerin ortaya atılmasını sağlamıştır. Bu farklı ve dikkat çekici fikirler arasında eski bir ahırdan modern bir kır evine dönüşüm fikri yer almaktadır. Bu fikir doğal taş yapıdan çok kullanışlı bir kır evi ortaya çıkmasını sağlamıştır.

Eskiden kullanılan ama artık ihtiyaç duyulmayan ahır gibi yapılan dönüştürülerek yeniden kullanıma açılmaktadır. Ahırın ana yapısı korunup içerisinde çeşitli dekorasyon uygulamaları yapılarak yaşanabilir sağlıklı bir kır evi ortaya çıkarılabilir. Bu yapılar köylerde çok fazla olduğu için bunlardan birini alıp güzel bir kır evine ulaşmak hiç de zor olmayacaktır. Bir de Yeni Sezon Çilek Çalışma Masası Fiyatları yazımızı okuyabilirsiniz!

Bir yanıt yazın