Mutfak Dekorasyon Önerileri

İçindekiler

Mutfak Dekorasyon Önerileri

Mutfak dekorasyon önerileri mutfakların tasarım özelliklerine göre şekillenmektedir. Günümüzde artık mutfaklar, sadece yemek hazırlanan, bulaşıkların yıkandığı alanların dışında, sosyalleşme ile birlikte, bambaşka bir boyutta ulaşmış durumda. Gün geçtikçe hızlı bir şekilde yaygınlaşan sosyal aktiviteli mutfak tasarımları sayesinde, ev alanında mutfağın popülerliği artmaya başladı.

Şuan için mevcut olan mutfağınızı hem kullanışlı bir alana, hem de sosyal alanı haline çevirmek isteyenlere birkaç önerimiz olacak.

Hayallerinizden ilham alıp, mutfağınızın ölçülerini dikkate alıp, gerekli modülleri zevkinizle birleştirerek, son derece kullanışlı ve göz estetiğine hitap eden mutfaklar oluşturabilirsiniz. İşinizi bir tık daha kolaylaştırmak adına sizlere önereceğimiz yeni sezon mutfak dekorasyon fikirlerimizi de inceleyebilirsiniz.

Aydınlatma

Evin hangi mekanı olursa olsun, işe mümkün oldukça gün ışığından yeteri şekilde faydalanmanızı öneririz. Gün ışığın yetersiz kaldığı noktalarda ise bazı küçük aydınlatma oyunlarından yararlanarak yapay aydınlatmalardan da yararlanabilirsiniz.

Ada Tezgahlar

ada tipi mutfak dekorasyonları

Biliyorsunuz şimdilerde hem estetik açısından hem de kullanım açıdan ada tezgahları oldukça popüler. Kişinin ihtiyacına göre yemek alanı, bulaşık yıkama alanların ağırlıkta olduğu tezgahlar piyasada mevcut. Şimdi bu tezgahlara yeni bir yorum katılarak, sohbet alanları haline gelmiş durumda. Tezgahın bir bölümü yemek pişirme alanı aitken, bir bölümü de, çayların, kahvelerin içilip, günün yorumlarının yapıldığı alan görevini üstlenmekte.

Metaliğin Cazibesi

mutfak tavan dekorasyonu 2019

Her geçen gün zamana biraz daha meydan okuyan siyah ve beyaz kombin ikilisi, şimdilerde gücünü metalik ile birleştirmiş durumda. Alanımda hem modern bir çizgi, hem klasik izler olsun, hem de farklı bir görselliği olsun diyorsanız, bu üçlüden yararlanabilirsiniz. Böyle bir kombinasyonu oluşturmak için yukarıdaki görselin sizlere ilham vereceğini düşünüyoruz.

Dekoratif Ürünler

dekoratif mutfak ürünleri

Kullanışlı bazı dekoratif mutfak ürünleri ile mutfağınıza hem işlevsellik hem de estetik katabilirsiniz. Mesela içeceklerinizi sergileyebileceğiniz şık bir dekoratif şişelik işinize yarabilir. Bunun yanı sıra hem dekor olarak kullanabileceğiniz hem de meyvelerinizi bırakabileceğiniz farklı formlarda dizayn edilmiş dekoratif meyvelikler de ortama görsellik katacaktır.

Şimdilerde Moda Çelik Sarkıt Lambalar

Her mekanın dizaynında olduğu gibi bu mekanın dizaynında da aydınlatma oldukça önemlidir. Mutfağınızın fiziksel özelliğine göre farklı aydınlatma ürünleri tercih edip, mekanınızın güzelliğine güzellik katabilirsiniz. Aydınlatma konusunda küçük bir öneride bulunmak gerekirse, çelik sarkıt lambalar oldukça kullanışlı ve havalı durmakta.

Mutfak Dekorasyon Önerileri

Küçük Bir Mutfak Nasıl Dekore Edilir?

Mutfaklar evlerin önemli alanlarından birisidir. Fakat her evde bu alanların boyutları birbirinden farklıdır. Bu yüzden dekore ederken boyutunu göz önünde bulundurulmalıdır. Küçük mutfaklarda dolap rengi olarak beyaz tercih etmekte fayda vardır. Çünkü bu sayede olduğundan daha geniş gözükmesi sağlanmış olur. Ayrıca dolaplar tavana kadar yapıldığı takdirde eşya koyacak yer fazlalaşarak kullanım kolaylığı imkanı elde edilir.

Bir yanıt yazın