Balkonları Yağmur ve Güneşten Korumanın Yolları

Kış mevsiminin en çok günleri gün geçtikçe geride bırakmaya başlıyoruz. Güneşin keyfini doya doya çıkartacağımız günlere ve aylara kavuşmaya az kaldı. Güneş sıcak yüzünü göstermeye başladığı andan itibaren evde zamanımızı mümkün oldukça, balkon, teras ve bahçe gibi evin dış mekanlarında geçirmeye başlayacağız.

Bahar aylarının yaşanmaya başlaması ile birlikte bir taraftan etrafı açan çiçeklerin kokusu yayılmaya başlaması ile birlikte bol miktarda bahar yağmurları da gelmekte. Bizde bu durumları göze alarak evimizin dış mekanları arasında olan bahçe ve balkonları hem güneşten hem de yağmurdan koruyabilmek için neler yapabileceğimiz konusunda bazı önerilerde bulunmak istedik.

Açılır Kapanır Sistemler

açılır kapanır balkon sistemleri

Başta cafelerin dış mekanlarında görmeye alışkın olduğumuz mekanik ve elektronik açılır – kapanır sistemler gün geçtikçe evlerin dış mekanlarında boy göstermeye başladı. Bulunduğunuz mevsime ve güneşin durumuna göre rahatlıkla yön vereceğiniz bu sistem işlevsellik bakımından da oldukça iyi bir seviyede. İster balkonunuz için ister bahçeniz için yaptıracağınız bu açılır kapanır sistem sayesinde sadece güneşin ışığından ve sıcağından korunmanın yanı sıra dilediğiniz zaman kullanarak mekanınızın ambiyansını değiştirebilirsiniz. Bu arada yaşam alanınızda kış bahçesi keyfini yaşamak isterseniz de bu sistem iyi bir seçim olacaktır.

Işıklandırma Sistemleri

dış mekan ışıklandırma sistemleri

Yaz akşamlarını evinizin dış mekanlarında geçirmeyi düşünüyorsanız mekanı aydınlatmak adına farklı aydınlatma ürünleri ile donatılmış ışıklandırma sistemlere göz atmanızı tavsiye ederiz.

Her Mevsime Hitap Eden Şemsiyeler

bahçe için şemsiye modelleri

Yaz günlerinde balkonunuzda , terasınızda yada bahçenizde kahve keyfi yaparken güneş ışınlarından korunmak adına şemsiyelerden yararlanabilirsiniz. Bu arada bir zamanlar sadece yaz mevsiminde kullanılan şemsiyeler, şimdilerde kendilerini yenileyerek her mevsim gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Ahşap Pergolalar

modern ahşap pergola modelleri

Doğanın sıcaklığını ve yalınlığını en doğal şekilde yaşam alanlarımıza yansıtan materyaller biri ahşaptır. İç mekanlarımıza doğal bir sıcaklık katan ahşap, şimdilerde doğal sıcaklığını dış mekanlarımıza da taşımız durumda. Evinizin dış mekanlarına farklı bir yorum katmak adına ahşap pergola modelleri arasından seçim yapabilirsiniz. Gerekli koruma ve uygulamaları yaptırdığınız takdirde gönül rahatlığıyla ahşap pergolaları her mevsim kullanmanız mümkün olacaktır.

Bir yanıt yazın