Genç Odası Dekorasyonları 2021

Genç odası, kişileştirildiği kadar özel, kişiliğin yansıtıldığı kadar işlevsel olmalıdır. Hem kullanacak kişinin zevkine hitap eden, hem de ebeveynlerin gençler ile hemfikir olacağını düşündüğümüz yeni trend genç odası dekorasyon fikirlerini sizlerle paylaşmak istedik.

Genel olarak genç odası denildiğinde uyku alanı, çalışma ortamı, ara sıra arkadaşlar ile bir araya gelip, sohbet edilen kimi zamanda müzik çalışmalarının yapıldığı bir mekan göz önünde canlanmakta. Yani, gençler için bir oda demek, sadece uyumak için kullanılan bir mekandan çok kendi özgürlüklerini diledikleri gibi yaşayabilecekleri bir mekandır.

Peki bu doğrultular üzerine, çocukluktan gençliğe adım atmaya başlayan gençlerimizin odasını dizayn ederken nasıl bir yol çizmeliyiz.

Genç Odası Dekorasyon Fikirleri

küçük odalar için genç odası fikirleri

Öncelikle mekanı üç ayrı alana ayırmanızı tavsiye ederiz. İlk alanı rahat bir uyuma alanına, ikinci alanı verimli çalışabileceği bir çalışma alanına, son alanı için arkadaşları ile sosyalleşebileceği bir alana çevirebilirsiniz. Tabi bu alanları oluştururken, odanın büyüklüğü ve küçüklüğü de oldukça önemlidir.

Büyük odalarda bu üç alanı oluşturmak kolaydır, küçük alanlarda bu işi nasıl yapacağız, diye aklınızdan geçirdiğinizi hisseder gibiyiz. Küçük ve dar odaları mümkün oldukça fonksiyonel özelliklere sahip, odada rahatlıkla hareket edilebilecek akıllı mobilyalar seçerek işe başlayabilirsiniz. Mesela gerektiğinde bir yatağa dönüşebilen, gerektiğinde çalışma ortamı sunacak olan akıllı mobilyalar işinizi kolaylaştıracaktır.

Dekoratif Ürünler

genç odası dekoratif ürünler

Odada yeteri miktarda depolama alanları oluşturmak için dekoratif sepetlerden yararlanabileceğiniz. Depolama alanı olarak, sandıklı puflardan yaralanabilirsiniz. Sandıklı puflar bir taraftan etraftaki dağınıklığı bir anda toplamanız için siz hizmet sunarken, bir taraftan da hem rahat bir oturma alanı oluşturur, hem de ayağınızı uzatıp dinlenebileceğiniz sehpa görevini üstlenir.

Genç Odası Konseptleri

yeni trend genç odaları

Konun başında belirtiğimiz gibi yeni odamızı dizayn eder iken öncelikle ihtiyacımız doğrultusunda ve odanın büyüklüğüne göre kendimize alanlar belirleyerek işe başlıyoruz. Bu alanları oluştururken de acaba mekanda nasıl bir konsept oluşturabiliriz, sorusunu da kendimize sormayı ihmal etmiyoruz. Şuan bu soruyu bize sorduğunuzu varsayarak, yeni trend konsept ile ilgili bir iki öneride bulunalım.

Öncelikle konsept oluştururken, kendi iç dünyanızdan yola çıkmakta fayda var. Bu seneye hakim olan ve önümüzdeki birkaç senede genç odasına hakimiyetini sürdürecek olan trendler arasında rustik ilk sıralarda yer aldığını söyleyebiliriz.

Bir yanıt yazın