Showroom Dekorasyon Fikirleri

Merhaba sevgili okurlarımız. Biliyorsunuz, ağırlıklı olarak yeni trend ev dekorasyonları hakkında fikirlerimizi, önerilerimizi sizler ile paylaşıyoruz. Kimi zamanda farklı alanların dekorasyonu hakkında bilgileri sizlerin beğeninize sunuyoruz. Bugünkü konumuzda ticaret sektöründe gittikçe çoğal showroom projelerine değinelim, istedik. Bir showroom dizaynı nasıl olmalı, hangi dokunuşları yaparak, mekanın albesini artırabiliriz, konusunda sizlere ilham vereceğini düşündüğümüz önerileri paylaşalım, istedik.

Ticari mekan dizaynların arasında spesifik açıdan showroomlar özel bir yer tutmakta. Showroom, gerek sergilenen ürün çeşitleri, gerekse tasarım parametreleri ile daha fazla değişiklik gösterebilen alanlara arasında yer almaktadır. Sözü daha fazla uzatmadan rotamızı İstanbul’da tekstil sektörü alanında hizmet veren bir firmanın showroom dizaynı sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Amaca Uygun Dizayn

sergi salonu dekorasyon örnekleri

Yukarıdaki görselden çıkarak mekanın geneline göz önününe bulundurduğumuzda , showroom dekorasyonun genel ilkelere sadık kalındığını ürünlerin daha fazla ön plana çıkartılmak istendiğini ve projenin de bu yönde ilerlettiğini söyleyebiliriz. Mekanın dizaynı söyle göz alıcı bir göz ile incelediğimizde renk paletinde ağırlıklı olarak nötr renklere yer verildiğini görmekteyiz. Yine mekanın genelinde doğal malzemeler tercih edilmiş. Brüt betona doğal mermer kaplamalar ve firmanın klasik ürünlerini bir tık daha ön plana çıkarmak adına koyu ahşap tonlarına yer verilmiş. Ortamda samimi ve sıcak bir ortam yakalamak adına ise aydınlatma alanında günışığı rengi tercih edildiğini görmekteyiz.

İddialı Bir Bekleme Alanı

tekstil showroom tasarımları

Showroomdan içeri girdiğimizde hemen giriş alanının hemen yanında, oldukça iddialı bir bekleme alanı bizi karşılıyor. Bekleme alanında firmanın kurumsal kimliğine hitap eden , ürün gamını ince bir titizlikle yansıtıldığını görmekteyiz. Bekleme alanı dikkatli bir şekilde incelediğimiz taktirde bu alanı üzerinde çok çalışıldığı belli eden detaylar göze çarpmakta. Alanın albenisini artıran diğer unsurlar arasında ise ticari mekanlarda pekte görmeye alışkın olmadığımız sıradışı koltuk seçimleri ve aydınlatma araçları yer almakta.

Farklı Bir Toplantı Alanı

showroom toplantı alanı dekorasyonu

Showroom alanları, alışılagelmiş mağazalardan farklı kılan parametreler arasında müşteriler kadar, hatta onlardan bir tık daha fazla sektör için partnerler ve toptan alıcılara yöneliktir. Bu showroomda kurulu olduğu toplam 120 metrekarelik alanın önemli bir bölümü kaplayan toplantı alanı firmanın ihtiyaçları göz önünde bulundurularak özel olarak dizayn edilmiştir.

Bir yanıt yazın