Örnek Alınabilecek Ofis Tasarımları

Bugünlerde ofisinizin dizaynı yenilemeyi düşünüyor yada yeni bir ofis açma süresinde iseniz, ofis dekorasyonu konusunda sizlere ilham verecek olan bu önerilere göz atmanızı tavsiye ederiz.

Bir işletmenin iç mimarı bir taraftan işletmenin marka değerini ve güveni gözler önüne sererken, bir taraftan da gelecek olan müşterinin konforunu, rahatlığını ve güveni sağlayacak bir şekilde olmalı. Bu ve buna benzer diğer kriterleri göz önüne alarak, ticari işletmelerin tasarımını yapılırken, mutlaka işin uzmanı ile birlikte hareket etmekte fayda var.

Bizde bu noktadan yola çıkarak hem işin uzmanların görüşlerinden yararlanarak, hem de sizlere bu konuda bir ön araştırma olması açıdan örnek alabileceğiniz bazı ofis projelerini sizler ile paylaşmak istiyoruz.

Sosyal Alanlar

modern ofis iç dekorasyon örnekleri

Ticari işletmelerin dekorasyonunda uzman görüşlerin ortak noktalarından biri, ofiste çalışma alanları kadar dinlenme ve sosyalleşme alanları tasarım yönünden oldukça büyük bir rol oynamakta. Çalışma sürecinde verilen mola sıralarında çalışanların birbirleri ile sosyalleşebilecekleri ve fikir alışverişinde bulunabilecekleri enerjilerini yükseltemeye yardımcı olacak alanlar oluşturmak , ofiste daha huzurlu bir atmosfer oluşturmakta büyük bir rol oynamakta.

Departmanlar Arası Geçişler

ofis dekorasyonları 2020

İşinizin gereği ofisinizde birbirinden farklı departmanlar bulunabilir. Birbirinden farklı bu departmanların hem birbirleriyle rahatlıkla iletişim içinde olacakları, hem de kendilerine özgü alanları olmalıdır. Bu durumu göz önüne alarak hem departmanlar arası geçişler yumuşak bir şekilde sağlanmalı, hem de alanların sınırlarını iyi belirlemek gerek. Bu konuda sizlere ilham verecek olan yukarıdaki görseli incelediğimizde ofis dizaynında yarım duvarlar oluşturulmuş, ferah aynı zamanda şık seperasyonlar ve farklı departmanlar için farklı renkler tercih edilmiş.

Yönetici Odaları

yönetici odası nasıl olmalı

Ofis alanlarında en göz alıcı bölümlerden biri sizlerinde tahmin ettiği üzere yönetici odalarıdır. Yönetici odası dizaynı dikkat çekici bir görünüme sahip olması kadar şık, davetkar ve aynı zamanda güven verici bir oda olmalıdır. Yukarıdaki örnek yönetici odasını incelediğimiz zaman odanın odak noktası olarak , yönetici masasının bulunduğu yerin heme arkasında yer alan duvar dekorasyonu olduğunu görmekteyiz. Odayı incelediğimiz zaman yönetici alanı ile toplantı alanı birbirinden ayıran şık bir cam seperatöre yer verildiğini görmekteyiz.

Bir yanıt yazın