100 Metrekareye Sığan Şahane Bir Tasarım

Sevgili okurlarımız, bugün sizlerle birlikte Antalya’ya doğru bir gezintiye çıkacağız. Bu gezintimizin amacı ne diye soracak olursanız, hemen söyleyelim. Bu gezintimizin amacı Antalya’nın dünyaca ünlü beldelerinden biri olan Kalkan Beldesinde bulunan lüks bir villaya konuk olacağız. Buraya konuk olmamızın nedeni ise, bu villanın bağımsız bir bölüm olarak yeniden dizayn edilen 100 metrekarelik bodrum katının dizaynı sizler ile paylaşmak için. Kalya iç mimarlık tarafından hazırlanmış olan bu proje, görünüş açısından küçük sayılabilen bir alanda dekorasyon çözümleriyle ne kadar harika bir tasarım oluşturabileceğini gösterir, nitelikte.

Şimdi , 100 metrekare gibi küçük bir alana sığan tasarımı incelemeye başlayalım.

Verimlilik ve Estetik Bir Arada

villa mutfak tasarımları

Şöyle bir düşündüğümüzde ortalama bir daire için 100 metrekare fena sayılmaz. Günümüzde büyük şehirlerde yapılan birçok evin daha küçük bir iç hacme sahip olduğunu görmekteyiz. Bu durumu göz önünde bulundurduğumuz zaman iddialı bir dekorasyon oluşturmak ve lüks bir ev dizayn etmek için 100 metrekarenin çok iyi bir hacim olduğunu düşünebiliriz. Bu hususları göz önünde bulundurarak Kalya iç mimarlık ekibi de alanı verimli kullanma aynı zamanda güçlü bir estetik anlayışı yakalamak hedefi ile işe başlamıştır. Yukarıdaki görseli göz önünde aldığımızda oldukça başarılı bir iş ortaya çıkartıklarını söyleyebiliriz.

Avantaja Dönüşen Tavan Yüksekliği

100 metrekare ev dekorasyonu

Lüks bir villanın içerisinde yer alan bu bölümün tavanı oldukça yüksek diyebiliriz. Hem bu yükseklikten maksimum derece yararlanmak hem de ekstra bir alan oluşturmak adına mutfağın hemen üst kısmına bir asma tavan yapılmış. Balkon görünümünde olan bu bölüm çocuklar için hobi alanı olarak düşünülmüş. Yüksekliği iki ayrı işlev için paylaşılmış mutfaktaki tavanı alçaltılmış olsa dahi refah bir manzara bulunmakta. Bu refah manzaranın ortaya çıkmasında mekan için seçilen beyaz ve diğer açık renklerin etkisi de oldukça büyük.

Güzel Bir Dans Odasına Ne Dersiniz ?

evde küçük alanları değerlendirme önerileri

Şimdi sizleri yaşam alanlarımızın içinde pekte görmeye alışkın olmadığımız bir alana götürmek istiyoruz. Bu ev sahibin bale yapan kızları düşünülerek bir bölümü özel bir dans salonuna çevrilmiş. Bale için dizayn edilen bu dans salonun dekorunu incelediğimiz zaman zeminden duvara , aydınlatmasından geniş aynalarına kadar dört dörtlük bir bale alanı görmekteyiz.

Bir yanıt yazın