4 Adımda Bahar Dekorasyonu

Güneş sıcak yüzünü yavaş yavaş göstermeye başladığı bugünlerde doğada bir bahar havası esintileri sarmış durumda. Baharın yavaş yavaş uyanması ile birlikte ev dekorasyonumuzunda hafiften hafife kış modundan yaz moduna doğru geçmeye başlıyor. Bir taraftan kışı geri de bırakıp, bir taraftan da yazı karşılamak adına ev dekorasyonlarımızda birkaç küçük dokunuş yaparak bahar havasını yansıtalım, istedik.

Sizlerde bir taraftan yaşam alanlarınızın bahara hazırlamak, bir taraftan da kendinizi daha iyi hissetmek isterseniz, gelin bugün birlikte yaşam alanında bahar hazırlıklarına başlayalım. Hazırsanız başlıyoruz.

Eşya ve Aksesuarları Azaltarak İşe Başlıyoruz

Kollarımızı sıvayıp, bir güzel bahar temizliğine başlıyoruz. Peki nereden başlayacağız, diye bir an için aklınızdan geçirdiğinizi hisseder gibiyiz. Hemen söyleyelim, ilk etapta evdeki bazı eşya ve aksesuarları azaltmaya başlayarak ilk adımı atalım. Mesela evin bir köşesinde duran üst üste birikmiş dergileri toparlıyoruz. Yaşam alanınızın herhangi bir köşesinde hiç kullanmadığınız mekanın estetiğini ve gözü rahatsız eden fazlalıkları mekandan arındırıyoruz. Evde depolama alanı olarak kullandığımız dolap içi, çekmece içi, baza gibi alanları kontrol edip, kırık dökük, kullanmayacak halde olan tüm eşyaları atıyoruz.

Halıları Kaldırıyoruz

Uzun süredir zemin dekorasyonuna eşlik eden halılar kaldırma vakti artık geldi . Tercihinize göre diler zeminler önümüzdeki kışa kadar boş bırakırsınız. Dilerseniz de jüt halılar, daha ince ve açık renklerin hakim olduğu kilim modelleri arasından seçim yapıp kullanabilirsiniz.

Yaşam Alanlarınızda Yeşil Bitkilere Yer Verin

Yaşam alanlarınızda bahar esintilerini yansıtmak adına bir tık yeşil bitki dozunu artırabilirsiniz. Şuan için evinizde mevcut olan bitkilerin, çiçeklerin bakımını yapmaya başlayabilirsiniz. Evde bakabileceğiniz yeni bir bitki arayışı içerisindeyseniz orijinal adı Hedera Helix olarak bilinen sarmaşık bitkiyi düşünebilirsiniz. Sarmaşık bitkisi her ne kadar dış mekanlarda kendini gösterse de yeteri miktarda güneş alan ev içindede kullanılabilmektedir.

Pastel Tonları Düşünebilirsiniz

Her bahar zamanında evinizin iç cephe duvarlarının rengini değiştiremeyebiliriz. Bunun yerine duvar dekorasyonuna eşlik edecek tablo duvar süsleri kullanabiliriz. Bunun dışında oturma grubunuza eşlik eden dekoratif yastıklarınızı yenileyebilirsiniz. Mekan içerisinde yapacağınız değişiklikte renk olarak pastel ve sakin renkler seçmenizi öneririz. Fon için beyaz rengi tercih edip, nil yeşili , buz mavisi ve toz pembeler muhteşem bir ahenk yakalayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın