Evinizi Bahara Hazırlayın

Evinizi bahara hazırlayın! Soğuk kış mevsimini adım adım geride bırakırken, hem doğa , hem de evlerimiz bahara hazırlanıyor. Yaşam alanlarımızı şöyle kış kasvetinden çıkartıp, baharın cıvıltısını ve sıcaklığı birlikte yansıtmaya ne dersiniz ?Doğanın baharı selamlamaya başladığı bugünlerde gelin bizde baharın neşesini güzelliği yansıtmaya başlayalım.

İşe Fazlalıklardan Arınarak Başlayalım

Yaşam alanlarımızda bahar temizliği bahar hazırlığını rahat rahat yapmak için öncelikle evin dağınık görünümünden ve kullanmadığımız fazla eşyalardan kurtularak işe başlamalıyız. Şöyle bir odalara göz atıp, kullanmadığınız ama atmaya da kıyamadığınız eşyaları toparlayıp onlar için uygun bir saklama alanı oluşturun.

Mekanın Enerjisini Yükseltmek İçin Yer Değişikliği Yapın

bahar ev dekorasyonu

Şöyle odanıza bir göz atın ve şunu düşünün. Acaba odayı olduğundan biraz daha büyük aynı zamanda ferah göstermek için mobilyaların yerini nasıl değiştirebilirim ? Mesela odadaki bazı fazlalıkları çıkarabilir ya da köşeler taşıyabilirsiniz. Mobilyaları bir tık duvarlardan uzaklaştırmak mekana derinlik hissi kazandıracaktır.

Aydınlatmaları Es Geçmeyin

Mekanların dekoruna estetik katan unsurlar arasında aydınlatmalar büyük bir rol oynamaktadır. Odanıza hem estetik katmak hem de daha ferah bir görünüme kavuşturmak için aydınlatma konusunda tercihinizi tavan aydınlatma sistemleri yerine yerden aydınlatma ürünlerinden yana kullanabilirsiniz.

Yaşam Alanlarınıza Baharın Renklerini Katın

Koyu renklere elveda edip, hem sizin hem de yaşam alanlarınızın enerjisini yükseltecek, mekana canlılık ve ışıltılı bir görünüme kavuşturacak olan canlı renkleri yaşam alanınızla buluşturun. Duvar ve zemin dekorasyonunda doğal görünümlü malzemeler tercih edip bu alanların dekorlarını yenileyebilirsiniz. Bir taraftan yaşam alanlarınızı hareketlendirmek, bir taraftan da bahar neşesini yansıtmak adına duvar dekorasyonu için dekoratif boyalar düşünebilirsiniz. Zemin için ise canlı renklerin hakim olduğu ince kilimler düşünebilirsiniz.

Perde Seçimine Dikkat

Bir odanın dekorunu gösteren en önemli unsurlar arasında perdeler yer alır. Perde seçimi yaparken, mekana hareketlilik kazandıracak aynı zamanda mekanın enerjisini yükseltecek renkli perde kumaşları arasından seçim yapmanızı öneririz. Renk konusunda önerimizi soracak olursanız, mümkün oldukça açık ve natürel dokuların hakim olduğu renklerden yana seçiminizi yapmanızdır. Bahar ve yazın ruhunu zarif bir şekilde yansıtmak adına da uçuşan beyaz keten tülleri düşünebilirsiniz.

Bahar Temizliğinde Dikkat Edilecekler

Bahar Temizliğinde Dikkat Edilecekler

Bahar yeni başlangıçları yeni umutlar simgeler! Yaşam alanlarının bahara hazırlanması demek temiz bir ortamın oluşması anlamına da gelir. Bahar temizliği yapmadan önce kapsamlı bir planlama yapmanızı öneriyoruz. Temizliğin hangi aşamalardan oluşacağı ve sıralamanın nasıl olacağını iyi planlarsanız, temizlik işleminden tam da istediklerinizi alabilirsiniz. Burada temizliğin doğru bir şekilde yapılıyor olması da şarttır.

Bahar temizliğini yaparken kullanacağınız deterjanlara da dikkat etmelisiniz. Bununla birlikte yapacağınız temizliğin yaşam alanlarında hijyen şartlarını oluşturmasını mümkün kılmasını dikkate almalısınız. Böylece bulunduğunuz yeri bahara hazırlayarak; yepyeni bir atmosfer oluşturabilir; bahara merhaba diyebilirsiniz! Bir de Trend Ev Dizaynları yazımızı okuyarak en güzel dizayn fikirlerini öğrenebilirsiniz!

 

Bir yanıt yazın