Country Tarzı Mutfak Tasarımları

Son dönemlerde dekorasyon alanında kırsal stil olarak tabir ettiğimiz Country Tarzı trend olmaya başladı. Baharın gelmesi ile birlikte yaşam alanların stilde değişiklik yapmayı düşünen çoğu kişi tercihini bu tarzdan yana yapmakta. Bu tarz özellikle mutfak dizaynında oldukça popüler olmaya başladı.

Belki aramızda mutfak stilinde yenilik yapmayı yada yeni bir mutfak yapımı aşamasında olan sevgili takipçilerimize ilham vermesi açısından özgün, şık ve etkileyici bir country tarzı mutfak dekorasyonu nasıl yapılır, görseller eşliğinde fikirlerimizi sunalım, istedik.

Mutfakta fazla zaman geçirenler, ailecek mutfakta geçirilen zaman dilimini daha keyifli hale getirmeyi sevenler başta olmak üzere, mutfağını daha aydınlık, ferah , konforlu aynı zamanda şık ve etkileyici bir görünüme kavuşturmayı düşünenler bu tarzı benimseyeceklerini düşünüyoruz. Şimdi bu konuda sizlere ilham verecek olan önerilerimize bir göz atalım.

Mutfak Dolaplarınızı Boyayarak İşe Başlayabilirsiniz

country tarzı mutfak dolabı modelleri

Mutfağınızda küçük çapta bir yenilik yapmayı düşünüyorsanız, işe mutfak dolabınızdan başlayabilirsiniz. Country tarzı mutfaklara şöyle bir göz attığımızda genelde beyaz rengin hakim olduğunu bu renginde özellikle mutfak dolaplarında kullanıldığını görmekteyiz. Beyaz renginin tercih edilmesi nedenleri arasında bu rengin zarif, samimi aynı zamanda mekanları aydınlık ve ferah göstermesinden dolayıdır. Sizlerde evinizin mutfağında country stilin etkisini hissettirmek için mutfak dolaplarınızın rengini beyaza çevirerek işe başlayabilirsiniz.

Açık Raf Sistemleri

mutfak açık raf modelleri 2020

Bu stilin genel özellikleri arasında rahatlık ve açıklık yer almaktadır. Mutfak alanınızda bu stili yansıtmak aynı zamanda rahat, konforlu ve sıcak bir yuva hissi uyandırmak adına açık raf sistemlerinden yararlanabilirsiniz. Bu arada açık raf modelleri günümüz modern mutfak tarzlarında oldukça çok tercih edilen uygulamalardan biri olduğunu da belirtmek isteriz.

Aksesuar Ayrıntıları

çiçek desenli baharat takımları

Mutfak alanında kır esintilerini hissettirmek adına bazı renk ve desenlerden yararlanabilirsiniz. Renk ve desenleri mutfağın genelinde tercih edebileceğiniz gibi küçük dokunuşlarla da yansıtabilirsiniz. Mesela baharat takımlarınız ile yansıtabilirsiniz. Kırsal stilin ambiyansını yakalamak adına desenli masa örtüleri, yemek takımları, buzdolabı süsleri ve desenli el havluları gibi detaylara yer verebilirsiniz.

Nostaljik Detaylar

Bu stilin en belirgin özellikleri arasında yaşanmışlık hissini sayabiliriz. Bu hissi mutfaklarınıza yansıtmak adına nostaljik dokuyu ve yaşanmışlık hissini yansıtmak adına bir berjer , eski tip bir radyo gibi detaylara yer verebilirsiniz.

Country Mutfak Ne Demektir?

Country Mutfak Ne Demektir?

Yeni nesil mutfak tasarımları arasında yer alan Country tasarımları; üst düzeyde bir şıklığın adresi konumunda yer almaktadır. Son zamanlarda sıklıkla tercih edilen bu tür tasarımlar hemen her mutfakta başarılı sonuçlar ortaya koyuyor. Ana hatlarıyla abartısız bir mutfak tasarımı olarak karşımıza çıkan Country tarzının, sade bir şıklığın adresi konumunda yer aldığı bilinmektedir.

Country tarzının yansıtıldığı mutfaklarda rahatlatan bir ortam vardır. Yine doğal tasarımlarla desteklenen bu tarz tasarımların iç açıcı bir mekan oluşturmak konusunda başarılı olduğunu da ifade edebiliriz. Özellikle abartısız bir şıklığı ortaya koymak istediğiniz zaman Country tasarımlar en mantıklın seçenek olarak ön plana çıkmaktadır. Bir de Mutfaklara Shabby Chic Dekorasyonu yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir yanıt yazın