Evde Çalışanlar İçin 4 Dekoratif Öneri

Bugünlerde evde çalışanların sayı artıyor. Evde çalışmak zorunda kalan sevgili arkadaşlarımızın durumunu göz önüne alarak ev ortamında daha iyi konsantrasyon ve daha yaratıcı bir şekilde çalışmalarına zemin hazırlamak için birkaç dekoratif öneride bulunmak istiyoruz.

Birçoğumuz iş yerinde çalışmaya kısa bir süreliğine ara verip, işlerimizi evden yürütüyoruz. Durum böyle olunca da aklımızda acaba nasıl bir home ofis ortamında daha verimli çalışıp, işlerimi aksatmadan yürütebilirim, düşüncesindeyiz. Hemen şunu belirtelim. Uzmanlar eğer gerekli koşulların tam anlamıyla gerçekleştirdiği taktirde evde işlerinde rahatlıkla yönetilebileceğinin altını çizmekte. Bizde bu konuda sizlere ilham vermesi adına yaşam alanlarınızda nasıl bir ”home office ” oluşturabileceğiniz konusunda birkaç öneride bulunmak istiyoruz.

Öncelikle Kendinizi İyi Hissedin

Öncelikle kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak dekoratif ögelerin bir listesini çıkartarak işe başlayabilirsiniz. Tabi bu listeyi hazırlarken fazla aşırıya kaçmayın. Diyelim ki, evde çalışma alanınızın bulunduğu pencereden dışarıya baktığınızda sadece yüksek binalar görünüyorsa , sevdiğiniz bir doğa manzaralı posteri duvarınıza asabilirsiniz.

Yalın Bir Dizayn Oluşturun

çalışma odası tasarımları

Birçoğumuz işimizi bilgisayar aracılığıyla yapmaktayız. Bilgisayar karşısında geçireceğimiz zaman dilimini daha verimli hale getirmek için bazı temel dekoratif bileşenlere ihtiyacımız olacaktır. Sizlerinde tahmin ettiği gibi masa, sandalye ve aydınlatmadan bahsediyoruz. Ergonomik bir sandalye, rahat çalışabileceğiniz bir masa ve çalışma alanı iyi bir şekilde aydınlatabilecek bir aydınlanma aracı işinizi kolaylaştıracaktır. Tabi bunların dışında bazı kişisel objelere de yer vererek ortama hareketlik katabilirsiniz.

Ferah Bir Mekan Oluşturun

home ofis dekorasyon fikirleri

Yaşam alanınızda çalışma köşesi kurgusunu oluştururken alan değerlendirilmesi oldukça önemlidir. Mekanda ferah ve iç açıcı bir ortam oluşturmak için mümkün oldukça fonksiyonelliğin izinde az ve öz seçimler yapmaya özen gösterin. Mesela okuyacağınız kitaplar ve dergiler yerleştirmek için dekoratif raflardan yada dekoratif kutulardan yararlanabilirsiniz .

Konfor Önemli

ev çalışanlar için dekorasyon önerileri

Eğer sizde en yaratıcı fikirler uyku sırasında gelir, diyenlerdenseniz şöyle bir dizayn oluşturabilirsiniz. Çalışma masasının hemen yakınına bir daybed yerleştirebilirsiniz. Çalışmalarınıza kısa bir mola verdiğinizde, kitap okuma vaktinde, biraz kendiniz ile baş başa kalmak istediğiniz zamanda sandalyenizden kalkıp, daybed de geçip bir taraftan dinlenip, bir taraftan da yaratıcı fikirler bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın