Çocuk Odası Süsleme Fikirleri

Yaşam alanımızın bir alanı var ki, onun dekorasyonu yaparken ayrı bir heyecan sarıyor bizi. Hangi alandan mı, bahsediyoruz ? Birçoğunuzun tahmin ettiği gibi evimizin neşe kaynağı olan çocuk odası dekorasyonundan bahsediyoruz.

Ailecek evde kaldığımız bugünlerde hemen hemen evimizin her alanı elden geçirdik sayılır. Şimdi sırada sevgili çocuğumuzun yada çocuklarımızın odası var. Şimdi gelin, birlikte mevcut olan çocuk odası dekorasyonuna birkaç dokunuş yaparak, odayı daha eğlenceli hale getirmek için süsleyelim.

Mekana Renk Katan Alan Duvarlar

Genel olarak mekanlara hareketlilik katmak adına duvarlara büyük bir görev düşmekte. Sizde farklı duvar alternatiflerinden yararlanarak çocuğunuzun odasına renk ve hareketlilik katabilirsiniz. Bu konuda sizlere ilham vermesi açısından hemen birkaç küçük öneriyi sizler ile paylaşalım.

📌 Duvar Sticker’la Odaya Neşe Katın

yeni çocuk odası duvar ağaç stickerları

Küçük bir dokunuş ile hem odayı neşelendirmek hemde çocuğunuzun yüzünde tatlı bir gülümseme oluşturmak adına duvar stickerlarından yararlanabilirsiniz. Çocukların sevdiği çizgi film kahramanların yer aldığı stickerları oldukça moda. Daha farklı bir yorum katmak için ağaç sticker’dan yararlanabilirsiniz. Örneğin ağaç stickerın dallarının ucuna çocuğunuzun çok sevdiği animasyon karakterlerinin fotoğraflarını çerçevelere yerleştirebilirsiniz.

📌 Mekanın Enerjisini Artırmak İçin Rengarenk Duvar Kağıtları

çocuk odası duvar kağıdı modelleri

Duvarlar için yapılabilecek en güzel uygulamalarından biri de duvar kağıtlarıdır. Çocuğunuzun zevkine ve odanın çizgisine göre binlerce renk ve desenler arasından seçim yapıp, odanın dekorasyonu yenileyebilirsiniz. Eğer oda sade bir tasarıma sahip ise odaya biraz hareketlilik katmak adına yoğun desenli hareketli bir duvar kağıdı seçebilirsiniz.

Led Aydınlatmalarla Işıl Işıl Bir Oda

Evin her alanında olduğu gibi bu alanda da aydınlatma oldukça önemlidir . Hem odayı aydınlatmak hem de ışıltılı bir oda dekorasyonu için led aydınlatmalardan yararlanabilirsiniz. Led ışıkları kullanma konusunda küçük bir tüyo verelim. Çocuğunuzun severek çizmiş olduğu bir resmi çerçevelettirip duvara asın. Resmi bir tık ön plana çıkartmak için çerçevenin etrafına led ışığı geçirebilirsiniz.

Farklı Objeler ile Odada Farklı Bir Ambiyans Oluşturun

Çoğunuzla birlikte yaptığınız objeleri , çocuğunuzun odasında yayınlayarak odada farklı bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Bu konuda sizlere ilham vermesi için MDF Obje yapımı konusuna göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın