Modern Banyolar İçin Duş Bölmesi

Yaşam alanlarımızın dizaynında yeni trendleri belirleyen unsur bulduğumuz çağa uyum sağlamaktır. Hem işlevsel olarak bugün ihtiyaç duyduğumuz özellikleri dizaynı kusursuz bir şekilde yapmak, hem de estetik açısından günümüz standartlarını yakalamak çağa uyum sağlamak demektir.

Söz konusu çağa uygunluğu banyo alanlarımıza uygulamak için bazı özellikleri göz önünde bulundurmak gerek. Bu özelliklerin ilki, alan kullanımda tasarruf sağlamaktır. Apartman dairelerini göz önünde bulundurduğumuzda metrekare olarak banyoların genelde dar bir alana sahip olduğunu görmekteyiz. İkinci özellik ise banyolar bizi hem yeni güne hazırlayan, hem de günü bitirmemiz de yaşam alanlarından olduğundan dolayı bizi stresten uzaklaştıran iç açısı ve ferah olmasında fayda var. Üçüncü özellik ise kullanışlı aynı zamanda ergonomik bir dizayn.

Bu özelliklerden yola çıktığımızda modern banyoların tanımını şu şekilde yapabiliriz. Yalın, şık, işlevsellik aynı zamanda iyi enerjisinin bir arada olduğu tasarımlardır. Banyo dizaynı için seçtiğiniz duş kabinin tipi ve modeli ise banyonun odak noktası olacağından dolayı büyük bir etkiye sahip olacaktır. Bu açıklamalardan sonra , şimdi gelin birlikte son dönemlerde modern banyolar için en ideal duş bölmesi modellerine bir göz atalım.

modern banyo tasarımları ve duşakabin

Son dönemlerde bir çok banyo alanında duvar seperasyon uygulamasını görmekteyiz. Duş alanı ile lavabo ünitesi arasında örülen bir duvar , modern, sıra dışı bir görünüm sağladığı gibi aynı zamanda her iki alanı daha net ve keskin geçişler sağlamakta.

modern banyo için duş bölmesi modelleri

Dekorasyon alanındaki gelişmeleri yakından takip edenler bilirler, günümüzde en trend dekorasyon tarzlarından biri minimalizimdir. Gösterişsiz aynı zamanda yalın bir zarif bir şıklık sunan minimalist bir banyo dizaynı bütünüyle cam duş bölmede harika bir alternatif.

cam duşakabin modelleri

Günümüzde en çok tercih edilen cam duş kabin modellerinin kendi içinde birçok farklı alternatifi bulunmaktadır. Tabi, minimal tarzı bir adım öteye taşıyan aynı zamanda bir kapıya bile ihtiyaç duymayan yarım duvar şekilde tabir edebileceğimiz cam uygulamalarda günümüzde oldukça popüler uygulamalar arasında yer almakta.

saunalı duşakabin tasarımları

Saunayı evinize getirmeye ne dersiniz ? Yukarıda yer alan görseli incelediğimiz zaman duşa kabini iki bölündüğünü, bir tarafın sauna olarak kullanıldığını görmekteyiz.

Bir yanıt yazın