Pratik Kendin Yap Dekorasyon Fikirleri

Ev dekorasyonu yenilemenin en ekonomik yollarından biri elimizin altında bulunan eski eşyaları yeniden değerlendirmektir. Sizlerde kendin yap projeleri ile evinizi güzelleştirmeyi sevenlerdenseniz, birazdan paylaşacağımız kendin yap fikirlerini hayata geçirip, yaşam alanlarınızı güzelleştirebilirsiniz. Hazırsanız, başlıyoruz.

Çalı Çırpıdan Mumluk

Romantik ve loş ortamdan hoşlananlar için çok şık bir mumluk yapımı ile işe başlayalım. Çalı çırpıdan mumluk yapmak için öyle çok bir malzemeye de ihtiyacım yok. Gerekli olan malzemeleri hem söyleyelim.

📌 Yeteri miktarda çalı çırpı

📌 1 tane cam kase ( cam bardakta kullanabilirsiniz )

📌 1 tane mum

📌 Japon yapıştırıcı ( sıcak silikon da kullanabilirsiniz )

değişik mumluk yapımı

Yapılışı

📌 Çalı çırpıları yeteri miktarda yapıştırıcı sürüp, dikkatli bir şekilde cam kasenin dış yüzeyine yapıştırıp, kurumaya bırakıyoruz.

📌 Sonra kasenin içine mum yerleştirerek, işlemimizi bitiriyoruz.

Dondurma Çubuklarından Bardak Altlığı Yapmaya Ne Dersiniz ?

Eğer dondurma çubuklarını atmayıp, farklı bir şekilde değerlendirenlerdenseniz, bu önerimizde severek gerçekleştireceğinizi düşünüyoruz. Dondurma çubuklarından bardak altığı yapmak için gerekli malzemeler ;

📌 6 adet dondurma çubuğu

📌 Renkli ipler

📌 Yapıştırıcı

bardak altlığı nasıl yapılır

Yapılışı

📌 İlk önce üçte dondurma çubuğunu yan yana diziyoruz.

📌 Diğer üç çubuğu aralarında beli bir aralık olacak şekilde dikey olarak diğer çubukların üzerine yapıştırıyoruz.

📌 Son olarak yapıştırdığımız noktaları iple bağlayıp, bardak altlığını tamamlıyoruz.

Bir Zamanların Müzik Aleti, Şimdinin Dekoratif Rafı

Eski bir müzik aletiniz var ise, mesela gitar gibi, ondan havalı bir raf yapmaya ne dersiniz ? Nasıl mı ? Hemen söyleyelim.

gitardan raf yapımı

Uzun süredir kullanmadığınız , ama bir türlü de ne bir başkasına vermeye, ne de atmaya kıyamadığınız gitarın ön cephesini çıkartın. Duvara monte edin. Diler bu şekilde, dilerseniz içine raf yerleştirip, güzel bir dekoratif raf elde edebilirsiniz.

Eski Kapıları Değerlendirmenin Tam Zamanı

Diyelim ki, yakın bir zamanda evinizin iç kapılarını değiştirdiğiniz. Acaba eski kapıları nasıl tekrar nasıl değerlendirebilirim, diye düşünüyorsanız, size harika bir önerimiz olacak. Eski kapıdan şahane bir fotoğraf çerçevesi yapabilirsiniz. Bunun için gerekli malzemeler ;

📌 1 tane eski bir kapı

📌 Birkaç tane fotoğraf

Dilerseniz eski kapınızı önce güzelce bir elden geçirip, yeni bir görünüme kavuşturabilir ardından da fotoğraflarınızı yerleştirip, kapıyı duvara sabitleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın