En Güzel Yaz Sofraları İçin Pratik Öneriler

Yaz sofrası için kurguladığınız sofralarda mükemmel bir ambiyans oluşturmak için masa düzeninden pratik dekoratif unsurlara pratik sofra fikirlerini sizler için bu yazımızda bir araya getirdik.

Sıcak yaz akşamlarının keyifli yanlarından biride sevgili arkadaşlarınızla birlikte evinizin dış mekanlarına kurulan yemek masası etrafında buluşmaktır. Farklı damak tatlarına hitap eden birbirinden lezzetli menülerin yer aldığı stil sahibi yaz masalarını dizayn etmek için sizlere ilham verecek önerilerimize göz atabilirsiniz. Hazırsanız masamızı düzenlemeye başlıyoruz.

Masanızın Stilini Kişiselleştirin

Evinizin bahçesinde, terasında yada herhangi bir açık havada kurgulamayı düşündüğünüz davet sofralarında estetik güzelliğin yanı sıra pratik ve fonksiyonel özelliklere de yer vererek bir dekorasyon aritmetiği oluşturabilirsiniz. Mesela sade beyaz yalın bir masa örtüsü, ortamı yeteri miktarda aydınlatmanıza olanak verecek dekoratif ışıklar ile sofranızı düzenlemeye başlayabilirsiniz. Sofraların olmazsa olmazı mumlar ve çiçekler masa yerini almalı. Masanızı biraz daha kişileştirmek adına isim kartları yerleştirebilirsiniz.

Doğallıktan Ödün Vermeyin

yaz sofrası dekorasyonu 2020

Masa düzeninde renk konusunda mümkün oldukça tercihinizi natürel tonlardan yana yapın. Masaya biraz renk biraz da eğlenceli hale getirmek için pastel renklerle kombinleyebilirsiniz. Yaşam alanınızın dış mekanın dekorasyonu tamamlamak adına mobilya tercihinizi ahşap, rattan yada bambu gibi doğal dokular arasından seçim yapmanızı öneririz. Mekanda görsel bir bütünlük sağlamak adına pastel tonların hakim olduğu dekoratif yastık ve tekstil ürünleri tercih edebilirsiniz. Küçük dokunuşlar ile görsel estetiği artırmak adına ahşap peynir tabakları, cam bardak ve kavanozlar gibi unsurlara yer verebilirsiniz.

Natürel Bir Kurgu Oluşturmak İçin

yemek masası nasıl süslenir

Bir taraftan mis gibi çiçek kokuları eşliğinde yemek yemeğin keyfini yaşamak bir taraftan da mekanda farklı bir görsel estetik yaratmak için kır çiçeklerinden yararlanabilirsiniz. Kır çiçekleri ile şöyle bir kurgu oluşturabilirsiniz. Sofranızın üzerine gelecek şekilde yerleştireceğiniz sicim ipine kır çiçeklerini baş aşağı gelecek şekilde ahşap mandal yardımı ile asabilirsiniz.

Romantik Bir Ambiyans İçin

Yaz mevsiminin en sevilen ve aynı zamanda en romantik yanlarından biri de gün batımı eşliğinde yemek yemektir. Gün batımı romantizmi doyasıya yaşamak bir taraftan da mekanı aydınlatmak adına galvaniz fenerlerin içerisine mumlar yerleştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın