Dış Kapı İçin 5 Renk Önerisi

Evimizin dekorasyonu ile ilgi ilk ipuçlarını evimizin dış kapısının modeli, rengi verir. Öyle ki, bazı ülkelerde ; Fas, Cezayir, Tunus ve Kuzey Afrika gibi, evin dış kapısına bakarak, o evde yaşayan kişilerin meslekleri hatta maddi durumları bile tahmin edilirmiş.

Tabi, uzman görüşlerine göre ise evlerin dış kapıları, kişilerin sosyal statüleri yanı sıra o evde ikamet eden kişilerin bazı önemli ipuçları vermekte. Evimizi dış dünyaya açan kapılar , kişiliğimiz hakkında nasıl bu kadar bilgi verebiliyor ? Bu sorunun cevabı aslında oldukça basit ! Dış kapının rengi !

Kimimizin hiç önemsemediği, kimimizin kısmen önemsediği, kimimizin ise en az evin iç dekorasyonu kadar önem verdiği, dış kapı hangi renk olmalıdır ? Şimdi gelin, birlikte, biraz kişiliğimizden, biraz dekorumuzdan birazda sosyal statümüzden izler taşıyan ev dış kapısı renklerine bir göz atalım.

📌 Güçlü, Asil ve Zevk Sahibi Kişiler , Siyahı Tercih Ederler

Dış kapıda siyah rengin tercih edenler, genelde asaleti, ev sahiplerinin ince zevke sahip olduğunu simgeler. Evinizin dış kapısının rengi siyah veya koyu antrasit ise bu genelde güçlü kendi içinde kuralları olan olarak yorumlanmaktadır.

📌 Canlı Bir Görünüm İsteyenler, İki Renk Tercih Ederler

en çok tercih edilen dış kapı renkleri

Yaşam alanının çizgisi çağdaş, enerji dolu, renkli ve canlı ise bu çizgiyi dış kapıya da iki renk olarak yansıtırlar. Yukarıdaki görselde görüldüğü üzere turkuaz ve beyaz renk kombini oluşturularak dış cepheye canlılık yansıtılmış.

📌 Sade , Naif ve Köklerine Bağlı Kişilerin Tercihi Beyaz

Yalın ve sadelikten yana olanlar genel olarak tercihlerini beyaz ve beyaz renk tonlarından yana yapmayı tercih ederler. Sizin içinde sadelik ön planda ise, naif bir görünüm istiyorsanız aynı zamanda şeffaflığa önem veriyorsanız, tercihinizi beyazdan yana yapabilirsiniz.

📌 Kırmızının Cazibesi

en popüler dış kapı renkleri

Dekorasyonda iddialı, ilgi çekmeyi seviyor, dış kapınızın renginde karar veremiyorsanız, tercihinizi kırmızıdan yana kullanabilirsiniz. Yukarıdaki örnek kırmızının cazibesini gözler önüne seren en güzel örneklerden biri.

📌 Modern Mimari Bir Yapı

müstakil ev dış kapı modelleri

Mimariye önem verenler için şahane bir örnek ile karşı karşıyayız. Bu örnekte, modern mimariyi vurgulamak için dış kapıda turuncu renk tercih edilmiş.

Bir yanıt yazın