Karanlık Odayı Aydınlatma Önerileri

Evinizin herhangi bir odasının karanlık olduğunu düşünüyor ve odayı aydınlatmak için yollar arıyorsanız, bu konumuz tam sizlik ! Karanlık bir odayı elit bir şekilde aydınlatmanıza yardımcı olacak tasarım ipuçlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Karanlık Bir Oda Nasıl Aydınlatılır ?

📌 Tavanı Gökyüzü Renginde Boyayarak İşe Başlayabilirsiniz

Evinizin herhangi bir odasını aydınlatmak , ferah bir görünüme kavuşturmak aynı zamanda odaya derinlik hissi uyandırıp olduğundan biraz daha büyük göstermek için işe odanın tavanından başlayabilirsiniz. Sıradan beyaz boyalı tavan yerine, odada küçük bir gökyüzü oluşturmak için odanın tavanını açık mavi renkte boyatabilirsiniz.

📌 Göz Kamaştırıcı Kristal Avizeler

salon için kristal avize modelleri

Biliyorsunuz odanın hem görsel açıdan estetiği için hem de aydınlık bir görünüme kavuşturmak için aydınlatma ve aydınlatma ürünlerine büyük rol düşüyor. Sizlerde bir taraftan odanızı aydınlık göstermek bir taraftan da elegan bir görünüme kavuşturmak adına kristal avize modelleri arasından seçim yapabilirsiniz. Kristal avizeler, hem güneş ışıklarını hem de diğer ışıkları geniş bir alana yansıtmada yardımcı olmaktadır.

📌 Güneşin Renklerini Odanıza Yansıtın

Karanlık bir ortamı daha parlak bir hale getirmek için güneşin renklerinden yararlanabilirsiniz. Denemiş ve onaylanmış renkler arasında portakal rengi, sarı ve kırmızı gibi güneş renkleri ortamı olduğundan hem daha aydınlık, hem de daha parlak bir görünüme kavuşturmaktadır.

📌 Dekorasyonun Vazgeçilmesi Aynalar

karanlık oda için dekorasyon örnekleri

Güneş ışınlarını, yansıtıcı yüzey sekmesi ile mekanlarınıza yansıtacak olan aynalara dekorasyonunuz da yeteri miktarda yer verin. Odanın en büyük pencerenin tam karşısına gelen duvara büyük ayna asarak güneş ışınlarını odanıza daha çok yansıtabilirsiniz. Evinizin merdiven alanının karanlıkta kaldığını düşünüyorsanız alana bir dizi ayna konumlayarak alanı aydınlatabilirsiniz.

📌 Perde Seçimi Önemli

Odanın en güzel aksesuarları arasında yer alan perde seçimini yaparken şu noktayı göz önünde bulundurun. Tercih edeceğiniz perde modeli, bir taraftan odanın genel çizgisi ile bütünlük sağlarken, bir taraftan da ışığı emmeyip, odaya yansıtacak yarı saydam özelliğe sahip perde tercih ediniz.

📌Metalikten Yararlanabilirsiniz

Evinizin çizgisini elegan bir çizgiye kavuşturmak için metaliklerden yararlanabilirsiniz. Mesela metalik bir ayna ışık fikstürünün sanat eserinden yararlanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın