Mutfaklarda Japon Tarzı Esintileri

2021 yılına girmeye sayılı günler kala evin kalbi olan mutfaklarda yeniliğe gitmeyi düşünenler burada mı ? Yeni mutfak tarzı arayanlar, mutfak dolaplarında değişikliğe gitmeyi düşünenler için yeni sezon mutfak dekorasyon trendlerine göz atıyoruz.

Farklı dokunuşlar ile ev dekorasyonlarını yenilemeyi seviyorsanız, mutfakların yeni gözdesi olan Japon tarzını da seveceğinizi düşünüyoruz. Sözü daha fazla uzatmadan yeni sezon trendleri arasında olmaya başlayan Uzak Doğu esintilerini mutfağınıza yansıtacak olan Japon tarzı mutfak dekorasyonu nasıl yapabileceğiniz konusunda önerileri paylaşmaya başlayalım.

Yeni Mutfak Tarzları 2021

Japon kültürünün mistik dekorasyon tarzı birçok kişiyi etkilemektedir. Şuan bu konuda bize eşlik ediyorsanız, büyük bir ihtimal mistik tarzdan hoşlanıyor yada evinizin yeni dekoru için mistik tarzını düşünüyorsunuzdur. Eğer düşünceniz bu yönde iseniz, bu konuda küçük bir hatırlama yapmakta fayda var. Bu konumuzda mistik tarzı dekorasyondan ziyade geleneksel Japon tarzı dekorasyonun biraz dışına çıkıp, daha modern bir tarzdan bahsedeceğiz.

Yeni Trend Mutfak Modelleri

japon tarzı mutfak

Sizlerin de iyi bildiği gibi onlar çağa ayak uydurmaktan ziyade teknoloji konusunda çağın ötesinde diyebiliriz. Japonlar her ne kadar çağın ötesine geçmiş olsalar da geleneksel dekorasyon tarzlarından şuan için vazgeçmeyip, sıradanlaşan bu tarza modern dokunuşlar yaparak kendilerini güncelliyorlar. Konu içerisinde Japon esintilerinin yer aldığı mutfak dekorasyonlarını alıcı bir göz ile incelediğimiz zaman bir taraftan Japon karakterinden izlerin yansıtıldığı, bir taraftan da günümüze ayak uyduran çağdaş mutfak tasarım izlerini de görmekteyiz.

Dekorasyonda Japon Tarzı

japon mutfak modelleri

Dekorasyon tarzları arasında bir kıyaslama yapacak olursak, Japon dekorasyon tarzı fazla benzerlik göstermese dahi İskandinav tarzı dekorasyonu ile aynı felsefe izlerini taşıdığını söyleyebiliriz. Şöyle bir genel çerçeve çizecek olursak ; görümümde minimal ama olabildiğince kullanışlı bir tarz görmekteyiz. Genel olarak görsellikten ziyade işlevselliğin ön planda tutulduğunu söyleyebiliriz. Dekorasyon albenisini artıran özellikler arasında görsel zarafet ön planda olup, fazla bir efor harcamadan tasarımın özelliğine bağlı kalarak kendi kendini geliştirip, yenilediğini görmekteyiz. Japonların tıpkı İskandinavlar gibi yalın, aynı zamanda kullanışlı ve şık bir çizgisi mevcut.

Japon Mutfak Tarzları

modern japon tarzı mutfaklar

Mutfak dekorasyonunuzda modern Japon tarzına ağırlık vermek isterseniz renkli bir mutfak oluşturabilirsiniz. Mutfak dolabı için tercihinizi zemin ile olan bağlantısına gerek yerden yüksek ayaklara sahip, gerekse dolapları duvara monte ederek bu dekorasyonu uygulayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın