Oturma Odası Dekorasyonu 2021

Evde ailecek zaman geçirdiğimiz mekanların başında oturma odası gelir. Aile bireylerinin ortak alanı olan bu mekanını dizayn ederken, öncelikle konfora ve rahatlığa önem veririz. Sonra bireylerin tarz ve zevklerine göre ortak bir noktada buluşulup oturma odası dekorasyonu yapılır.

Tabi bu alanın dizaynı yapılırken, bir taraftan odanın fiziksel özelliği ,bir taraftan sezonun trendleri de belirleyici rol oynar. Peki, yeni sezon oturma odası tasarımlarında neler ön planda ? Odayı dizayn ederken nasıl bir rol izlemeliyiz ?

Oturma Odası Dekorasyon Fikirleri

Tarzınızı Belirleyin

yeni sezon oturma odası tasarımları

İlk etapta tarzınızı belirleyerek işe başlayın. Mesela modern tarzda bir oturma odası istiyorsanız, klasik ve minimalist tarzı birleştirerek bir çizgi oluşturabilirsiniz. Modern tarzın en büyük avantajı yalın bir çizgiye sahip olmasıdır. İstediğiniz zaman mekanda küçük değişiklikler yaparak odanın atmosferinde yenilikler yapabilirsiniz. Diyelim ki bir süre odanın duvarlarında duvar kağıdı kullandınız. İstediğiniz zaman duvar kağıdından duvar boyasına geçebilirsiniz. Odadaki aksesuarları değiştirerek farklı bir yorum katabilirsiniz.

Oturma Odası Duvar Renk Seçimi

yeni trend oturma odası duvar renkleri

Duvar rengini belirlerken öncelikle kendinize şu soruları sormalısınız. Odanın duvarlarında sadece bir renk mi hakim olsun, yoksa farklı renklerle kombin mi oluşturmalıyım ? Duvar renk seçiminizi kolaylaştırmak adına sizlere şöyle bir öneride bulunabiliriz. Eğer küçük bir oturma odasına sahipseniz açık renkleri ve pastel renkleri tercih etmelisiniz. Büyük ve geniş oturma odalarında ise tercihinizi parlak ve canlı renklerden yana yapabilirsiniz.

Oturma Odası İçin Zemin Önerisi

oturma odası dekorasyonu zemin

Zemin döşemesinde tercihinizi yaparken yine mekanın çizgisini göz önüne alarak kararınızı verebilirsiniz. En çok tercih edilen zemin döşemelerin başında parkeler gelmekte . Sıcacık bir mekan oluşturma isterseniz zemin döşemesinde tercihinizi parke çeşitleri arasında seçim yapabilirsiniz.

Aksesuar Seçimi

Odanın duvar ,tavan, zemin ve mobilya seçimi gibi temel unsurlarını belirledikten sonra, odanın görsel estetiğini bir tık daha artırmak için dilerseniz mekanın çizgisine hitap edecek aksesuarlar seçebilirsiniz. Dekoratif kırlentler , duvar raflar ve lambader gibi aksesuar unsurlarını tercih ederek mekanın atmosferini değiştirebilirsiniz.

Oturma odası önerilerimizden yolla çıkarak, işin içine birazda kendi yorumunuzu katarak, farklı bir oturma odası dizaynı oluşturabilirsiniz.

Bir yanıt yazın