Küçük Mutfak Dekorasyonu

Küçük mutfak dekorasyonu açısından son zamanlarda farklı tasarımlar dikkatleri üzerine çekmektedir. Küçük ve dar bir mutfak alanına sahipseniz, tencereler, tabaklar, bardaklar ve diğer mutfak araç ve gereçlerin yerleşimin ne kadar zor bir işmiş gibi göründüğünü bilirsiniz. İş ne kadar zor görünürse görülsün, iyi yapılmış bir mutfak organizesinin sayesinde küçük mutfakları daha işlevsel hale getirmek mümkün.

Küçük Mutfakları Dekore Etmenin Yolları

Dolap Kapağı Düzenleyicilerden Yararlanın

Mutfağı daha etkin kullanmak için dolap ve çekmece içi düzenleyicilerinden yararlanabilirsiniz. Mesela bazı yiyecek , içecek, atıştırmalıklar, konserveler ve mutfak temizlik ürünlerini mutfak dolabı için yerleştirmektense , mutfak dolabı kapağına raf düzenleyici yerleştirebilirsiniz. Böylelikle ürünlerinizi belli bir sınıfa ayırıp, bu raflara yerleştirebilirsiniz. Hem kapakları değerlendirmiş olursunuz, hem de ekstradan depolama alanı oluşturmuş olursunuz.

Dekoratif Sepetler

Yemeklerde kullanacağınız sosları, karışımları, baharatları bir sepetin içine yerleştirip elinizin altında bulunması açısından ocağa yakın bir yere yerleştirebilirsiniz. Şık bir dekoratif sepetin içerisine meyveleri bırakıp, mutfak masasının üzerine bırakarak alanda şık bir görünüm elde etmiş olursunuz.

Açık Renk Kullanarak Mutfağınızı Daha Geniş Gösterin

küçük mutfak tasarımları 2020

Bildiğiniz gibi dekorasyonda dar ve küçük alanları büyük göstermek için açık renklerden, mekana derinlik kazandırmak içinde aynalardan yararlanır. Sizlerde küçük mutfağınızı olduğundan biraz daha geniş göstermek adına açık renklerden yararlanabilirsiniz. Mesela duvar rengi için beyaz, ekru , açık gri renkleri tercih edebilirsiniz. Dolap rengini açık seçebilirsiniz. Mutfağınıza derinlik kazandırmak adına dolap kapaklarını cam veya ayna görünümlü metallerden seçebilirsiniz.

Aydınlatma Önemli

küçük mutfak aydınlatma modelleri

Açık renklerin dışında bu tür alanları geniş ve büyük göstermenin diğer bir yolu ise doğru aydınlatmadan geçmekte. Mekanın fiziksel özelliği göz önüne alınarak aydınlatma konusunda tercihinizi spot , led şeritler, sarkıt ve avizeden yana kullanabilirsiniz.

Duvara Monte Raflar

küçük mutfak duvar rafı modelleri

Dolap içinde daha fazla yer açmak adına duvarları devreye bırakabilirsiniz . Nasıl mı ? Şöyle açıklayalım. Duvar monte edeceğiniz kancalı duvar rafına su bardaklarınızı, kupa bardaklarınızı ve fincanlarınızı asabilirsiniz. Bunun dışında tavalarınızı ve asılabilecek diğer mutfak araç gereçlerini de buraya asabilirsiniz.

Açılır Kapanır Mobilyalar

küçük mutfak dekorasyonu aydınlatma önerileri

Mekana yerleştireceğiniz masa ve sandalyelerden dolayı alanınız iyice daralacak ve sizde rahat hareket edemeyeceksiniz. Hem rahat hareket edebilmek adına hem de yerden tasarruf sağlamak adına açılır kapanır mobilyalardan yararlanabilirsiniz.

Küçük Mutfak Dekorasyonu

Küçük Mutfaklar için Dekorasyon Fikirleri

Mutfağınız şayet küçükse; küçük mutfaklar için dekorasyon fikirleri harika bir etkiye sahip olacaktır. Özellikle beyaz renge yönelmek bu tarz tasarımlar için mükemmel bir ortamın oluşmasını mümkün kılacaktır. Bununla birlikte mutfak dekorasyonunuza duvarları da dahil edebilirseniz; mutfağınıza derinlik katabilirsiniz. Ayrıca sürmeli kapı ürünleri mutfağınızda yer açmak için harika bir seçenek olacaktır. Minik dolapları tercih etmeniz ya da pratik aksesuarlara mutfağınızda yer vermeniz çok daha yaşanabilir alanlar oluşturmanızı mümkün kılacaktır.

Bir yanıt yazın