Küçük Salon Dekorasyonları

Küçük salon dekorasyonları harika bir etkiye sahip oldukları ölçüde başarılı olurlar. Bu noktada son zamanlarda salon dekorasyonlarının farklılaştığını rahatlıkla ifade edebiliriz. Küçük salonları mükemmel bir şekilde dizayn edip, zevkinizi ve stilinizi salonlarınıza yansıtmanıza yardımcı olacak küçük salon dekorasyon ipuçlarını bu konumuzda bulabilirsiniz. Salonunuzu yeni bir çizgi ile buluşturmayı düşünüyorsanız, bu konuda sizlere ilham verecek olan fikirlerimize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Farklı Doku ve Renkler İle Farkınızı Yaratın

Salon dizaynın en göz alıcı noktalarından biri tercih edilen doku ve renklerdir. Mobilya ve aksesuar seçimlerini yaparken, zemin, duvar ve tavan üçlemesine karar verirken farklı doku ve renkleri mükemmel bir şekilde kombinasyon edip, mekanınıza görsel bir estetik katabilirsiniz. Böyle bir kombinasyon oluşturduğunuz zaman mekanda bulunan her bir objenin bir diğerinden bağımsız ve özel nitelikte olduğunu gözler önüne serecektir. Sıradan koltuk modellerini bir kenara bırakıp, yeni sezon modeller arasından seçim yaparak değişik bir dizayn oluşturabilirsiniz.

Açık Renklerde Zemin Tercih Edin

küçük salon zemin dekorasyon örnekleri

Bir taraftan odayı büyük ve ferah göstermek ve bir taraftan da aydınlık göstermek adına açık renk ve tonlarından yararlanmalısınız. Açık rengi duvarlarda tercih edebileceğiniz gibi zemin döşemesinde tercih etmelisiniz. Zemin döşemesi için açık renk parke tercih edip, odayı da fazla eşya ile doldurmayıp, ferah ve aydınlık bir mekan oluşturabilirsiniz.

Modern Çizgi İçin Köşe Takımı

küçük salonlar için köşe takımı modelleri

Salonlarınızda hem yalın, hem konforu hem de estetiği bir arada yansıtmak mümkün. Eğer tercihinizi modern çizgiden yana kullanmayı düşünüyorsanız her bir objeyi tek tek düşünmenize gerek yok. Modern , konfor ve estetiği bir arada yansıtmak için yalın çizgilere sahip bir köşe koltuk takımı gözü fazla yormayacak aynı zamanda mekanı fazla kalabalık göstermeyecek mobilya ürünü ve aksesuar seçimi yaparak şahane bir dizayn oluşturabilirsiniz.

Salonunuzun Çizgisini Belirleyin

küçük salon duvar dekorasyonu

Salon çizgisini belirlemeye yardımcı olan unsurlar arasında duvar dekorasyonu da büyük bir rol üstlenmektedir. Mekanınızın çizgisini belirlerken işin içine duvarları da dahil etmeyi unutmayın. Diyelim ki, doğadan esintileri, mekanınıza yansıtmak istiyorsunuz bunun için şöyle bir izlenim oluşturabilirsiniz. Ahşabın sıcaklığını doğadan figürlerden ilham alınarak dizayn edilmiş duvar aksesuarlarından yararlanabilirsiniz. Odaya biraz daha farklı bir karakterlik katmak isterseniz, eski bir fotoğraf makinesi ve ahşap retro tarzı bir plak düşünebilirsiniz.

Küçük Salon Dekorasyonları

Şık Mutfak Tasarım Önerileri

Şayet şık bir mutfak tasarımına sahip olmayı isterseniz, mutfak dekorasyonunuzu bir bütün olarak ele almalısınız. Burada şık mutfak tasarım önerileri konusunda bilgi sahibi olmak, beraberinde önemli kazanımları da getirecektir. Özellikle mutfağınızı güzelleştirmeyi istiyorsanız beyazın asilliğinden faydalanın. Yine mutfakta iç açıcı renkleri tercih etmeniz harika bir ortam oluşturmanızı da mümkün kılar. Unutmayın mutfağınızda modüler mobilyalara yer açmanız çok daha ferah bir mutfağınızın oluşmasına da destek olacaktır.

Bir yanıt yazın