Eski Dolabınızı Yenilemenin Yolları

Eski dolabınızı yenilemenin yolları farklı tekniklerin kullanıldığı yeni nesil çözümlerin oluşmasını mümkün kılmaktadır. Sizce de evinizin dekoruna uzun süreden beri eşlik eden dolapları yeni bir görünüme kavuşturma zaman gelmedi mi ? Evin bir köşesinde sessiz sedasız duran neredeyse evin dışına çıkmaya hazır ama bir türlü çıkamayan eski dolaplarınızı yenilemeye hazır mısınız ?

Bizler hazırız, sizlerde hazırsanız eski dolaplarınızın görünümden eser kalmayacak yepyeni bir görünüme kavuşmasına yardımcı olacak önerilerimizi sizlere sunmaya başlıyoruz. Birazdan sizlere sunacağımız önerileri başta dolaplar olmak üzere, eskimiş şifonyer ve mutfak dolaplarınıza da uygulayabilirsiniz.

Eski Dolapları Yenileme Önerileri

eski şifonyeri yenileme önerileri

Öncelikle ilk işlem olarak evimizde bulunan eski dolabı bir güzel zımparalayarak işe başlıyoruz.

Zımbalama işlemi bittikten sonra ikinci adım olarak sırada dolabı yeni rengi ile buluşturmak var. Duruma göre 2 kat boya yapma durumunuz olabilir. Boya konusunda bir iki küçük öneride bulunmak gerekir ise, şunları sizlerle paylaşabiliriz.

eski dolapları yenileme diy

Boya konusunda tek renk tercih edebileceğiniz gibi, farklı renk ve tonlarından kombin oluşturabilirsiniz. Mesela elinizde çekmeceli bir dolap mevcut ise, her bir çekmeceyi kendi içerisinde ahenk oluşturacak farklı renklere boyayabilirsiniz. Dolabın üst ve yan taraflarına aynı renkte boyayabilirsiniz .

dolap yenileme fikirleri

Renk konusunda diğer bir önerimiz ise dolabı kullanacağınız mekanın stiline hitap edecek renk seçerek mekanda bütünsel bir ahenk oluşturabilirsiniz.

Boyama işlemi tamamlandıktan sonra kurumaya bırakıyoruz. Boya iyice kuruduktan sonra sırada parlatma işlemi var. Bu parlatma işlemi hem boyayı uzun süre muhafaza edecektir, hem de boyanın daha ışıltılı ve parlak görülmesine zemin hazırlayacaktır.

Dolabınızın kapak ve çekmece kulplarında yapacağınız küçük yenilikler sayesinde dolabınıza şık bir estetik katabilirsiniz.

Eski dolabın görünümünden eser kalmaması adına şu yenilikleri de yapabilirsiniz. Yapı marketlerinden temin edeceğiniz farklı dizaynlara sahip plakaları dolabınıza yapıştırarak farklı bir yorum katabilirsiniz. Yine farklı objelerden yararlanarak farklı bir yorum katabilirsiniz.

Bu konu ile ilgili son önerilerimizde çocuk odası dolapları için olsun. Eğer çocuğunuzun odasında bulunan dolabı yeniden elde geçirmeyi düşünüyorsanız, şöyle bir yenilik yapabilirsiniz. Dolap kulplarını çocuklarınızın oyuncaklarını asabilecek şekilde dizayn edebilirsiniz.

Eski Dolabınızı Yenilemenin Yolları

Eski Dolap Kapaklarını Nasıl Değerlendiririz?

Dolapları yenilerken kimi zaman fazlaya çıkan eski dolap kapaklarını nasıl değerlendiririz? Öncelikli olarak evinizde bir sehpa ihtiyacınız varsa dolap kapaklarından sehpa yapabilirsiniz. Yine pano tarzında fotoğraf çerçeveleri yapmak konusunda eski dolap kapakları mükemmel bir performansa sahiptir. Ayrıca dekoratif amaçlı ayna tasarımları için eski dolap kapaklarını kullanabilirsiniz. Son olarak eski dolap kapaklarını kullanarak; drasuvar da yapabilirsiniz. Burada tasarımı yaparken tamamıyla kendi tasarım gücünüze güvenirseniz kendi zevkinize uygun bir tasarım da ortaya koyabilirsiniz.

Umarız dolap yenileme için önerilerimiz ve paylaşmış olduğumuz görseller sizlere ilham vermiştir.

 

Bir yanıt yazın