En Çok Tercih Edilen Dış Cephe Boya Renkleri

En çok tercih edilen dış cephe boya renkleri hangileridir? Yeni bir ev aldıysanız veya kendi evinizde artık bir değişiklik arıyorsanız iç mekânı bitirdikten sonra dış cepheye sıra gelmesi oldukça muhtemeldir. Genel olarak hepimizde ilk olarak dışarıdan göze hoş gelen şeylerin içini bilmesek dahi aynı şekilde güzel olacağını düşünme eğilimi vardır. Bu tamamen temel bir içgüdümüzdür. İşte tam bu sebeple binamızın dış cephesi bir hediye paketinin dışı gibidir.

En çok tercih edilen dış cephe boya renkleri konusunda isabetli bir şekilde karar verecek olursanız, tam da beklediğiniz bir etkiye sahip olabilirsiniz. Dışını ne kadar beğenirsek içini de o kadar beğeniriz. Bu sebeple binalarda da dış cephenin görünümü oldukça önemlidir. Dış cepheyi güzel gösteren elbette boyasıdır. Boya, ne kadar göz alıcı olursa bina da o kadar göz alıcı olacaktır. Siz de kendi zevkinizi dış cephe boyalarınızda yansıtarak evinizi istediğiniz gibi gösterebilirsiniz.

En Cok Tercih Edilen Dis Cephe Boya Renkleri1

Evin Dış Cephesi Hangi Renk Olmalıdır?

Bu sorunun elbette ki birden çok cevabı vardır. Çünkü genel olarak güzellik bakanla ilgilidir. Buna göre de aslında zevkinize en uygun renk en güzelidir. Ancak yine de birkaç tavsiye verecek olursak günümüzde oldukça canlı ancak göze oldukça şık görünen renkler tercih edilmektedir. Son zamanlarda yaşam alanlarında tercih edile dış cephe renklerinin çeşitlendiğini rahatlıkla ifade edebiliriz. Bu da gayet doğal olarak son derece şık bir tasarımın karşımıza çıkıyor olmasını mümkün kılar.

Sarı, açık mavi veya fuşya gibi canlı renkler evinizin dış cephesine farklı bir hava katacaktır. Ancak minimalist yaşam ile birlikte sade ve daha doğacı renkler de sıklıkla tercih edilmektedir. Bunlara örnek verecek olursak beyaz, kırık beyaz, krem rengi, bej ve gri tonları da sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle açık mavi renginin uzunca süreden bu yana sıklıkla tercih edildiğini biliyoruz. Dolayısıyla en çok tercih edilen dış cephe boya renkleri gündeme geldiği zaman açık mavi renk akla ilk gelen renkler arasında yer alır.

En Cok Tercih Edilen Dis Cephe Boya Renkleri2

En Güzel Dış Cephe Boyası Hangileridir?

Evinizin dış cephesi kendi tarzınızı yansıtmalıdır. Ancak son zamanlarda sıklıkla başvurulan bazı renkler vardır. Açık ve sıcak yeşil, camel rengi, karamel rengi, kırık beyaz, açık krem, gül kurusu, soğuk gri, mavi ve tonları, parlak sarı, fuşya gibi renkler oldukça sık tercih edilmektedir.

Dış Cephe Boyası Nasıl Seçilir?

İlk olarak yasal bir zorunluluk olup olmamasına dikkat etmek gerekir. Bazı bölgelerde kanunen başka bir renge boyamak yasak olabilir. Bunun dışında binanın yapısı ve mimari özelliklerini dikkate almak gerekir.

Modern ve yeni tarzda yapılmış bir binayı daha geleneksel renklere boyamak kötü bir görüntü ortaya çıkarabilir. En çok tercih edilen dış cephe boya renkleri tercihlerinde mutlaka uygulayacağınız alanın özelliklerine dikkat etmeniz şarttır.

Bir yanıt yazın