Yatak Odaları İçin Bohem Ruhu

İçindekiler

Yatak odaları için bohem ruhu son zamanlarda ilgi görmektedir. Bir dizi renk grubu, çeşitli dokular, farklı desenleri ve objeleri bir arada kullanarak özgür ruhunuzu yatak odanıza bohem tarzı ile yansıtabilirsiniz.

Farklı, özgün, renk ve desenleri rahatlıkla kullanabileceğiniz bohem tarzı yatak odası dekorasyonunu oluşturmanıza yardımcı olmak adına sizlere ilham vereceğini düşündüğümüz fikirleri sizlerle paylaşıyoruz.

Bohem tarzının temel unsurları arasında renkler, desenler, dokular, el yapımı parçaların eklektik karışımı, nötr ve toprak tonları hakimdir. Bir taraftan rahatlığı , bir taraftan da özgün ve özgürlüğü yatak odanıza yansıtacak bir stildir.

bohem tarzı yatak odası dekorasyonları

Yukarıdaki unsurları göz önünde bulundurarak dekorasyona kendi zevkinizi de ekleyerek daha keyifli ve daha rahat bir yatak odası dizaynı oluşturabilirsiniz.

bohem tarzı yatak odası dekorasyon örnekleri

Bu tarzın en göz alıcı noktalardan biri canlı renkler ve değişik desenlerin bir arada kullanıldığın altını bir kez daha çizmek isteriz. Yukarıdaki yatak odası dizaynda görüldüğü üzere göze çarpan renkler ve desenler bir arada kullanılarak bohem ruhu modern bir şekilde yatak odalarına yansıtılmış.

Sizlerde bohem ruhunu yatak odanıza yansıtmak için mor , turuncu, kahverengi , sarı , mavi ve pembenin canlı renkleri arasından seçim yapabilirsiniz. Bu renkleri yatak odası nevresim takımında, yatak örtüsünde , perdelerde kullanabilirsiniz. Rengarenk ve desenli halılarda bu ahengi tamamlamanıza yardımcı olacaktır.

farklı yatak odası dekorasyonları bohem

Bu stili dikkatli bir şekilde incelediğimiz zaman bazı figür ve motiflerin ön planda olduğunu göreceksiniz. Bu figürlerin en dikkat çekeni fil olduğunu söyleyebiliriz. Fil figürünü dilerseniz duvar çıkartmaları ile duvarlarınıza yansıtabilirsiniz. Bu stilin diğer dikkat çeken bir özelliği de mumlardır. Rengarenk kokulu mumlar ile odanızda etnik bir ambiyans oluşturabilirsiniz.

bohem tarz yatak odası dekorasyonu 2020

Bohem tarzında yatak odalarında sakin ve huzurlu bir atmosfer oluşturmak adına çeşitli bitkilerden yararlanılır. Yatağınızın baş ucuna, pencere kenarına veyahut odanızın herhangi bir noktasına farklı bitkiler bırakarak, bu atmosferi yakalayabilirsiniz.

Son dönemlerde karşımıza çıkmaya başlayan Fars tarzı objeler, Bohem tarzına uyarlanmaya başlandığını söyleyebiliriz. Fars tarzı objeleri ve el işçiliğin ağırlıkta olduğu objeler ve nesnelere yer vererek canlı ve pozitif bir enerji oluşturup, mistik bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Kısaca, canlı renklerin hakim olduğu, kokulu mumlar ile mistik bir atmosferin oluşturulduğu farklı desen ve objeler yer verildiği bu Bohem stili ile yatak odalarınızı renkli bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Yatak Odaları İçin Bohem Ruhu

Yatak Odalarında Boho Dekorasyon Nedir?

Yatak odalarına mistik bir hava katmak konusunda iddialı bir dekorasyon fikri olan Boho Dekorasyon nedir? Özellikle Doğu Avrupa’da yaygın bir şekilde kullanılan bu tür dekorasyonlar, 60’lı yılların izlerini yansıtmaktadır. Dönemsel olarak kesintiler olsa da 70 ve 80’li yıllarda bu tür dekorasyonlarla sıklıkla karşılaştık. Ancak son zamanlarda yatak odaklarına muhteşem bir dokunuş etkisi katmak konusunda iddialı olan bu tür dekorasyon fikirleri; göz alıcı görsellik konusunda üst düzeyde bir performansı ortaya koymaktadır.

Bir yanıt yazın