Minimalist Tarzda Yaşam Alanları İçin Pratik Dekorasyon Önerileri

İçindekiler

Minimalizm son yıllarda tasarım dünyasında oldukça popüler hale geldi ve yaşam alanları için de tercih edilen bir stil haline geldi. Minimalizm, sade, basit ve işlevsel tasarımlarla karakterizedir. Bu nedenle, minimalist tarzda dekore edilmiş bir yaşam alanı, gerekli olmayan detaylardan arınmış, ferah ve rahat bir atmosfere sahiptir. Minimalist tarzda bir yaşam alanı oluşturmak isteyenler için, pratik dekorasyon önerileri aşağıda verilmiştir.

Pratik Dekorasyon Önerileri

1. Mobilyaları basit ve işlevsel seçin.

Minimalistler için mobilyalar işlevselliklerinin yanı sıra sadelikleriyle de önemlidir. Mobilyalarınızda açık tonlar tercih edin ve fazla detay içermeyen tasarımlara yönelin. Kullanmadığınız mobilyaları ise kaldırın.

2. Monokrom renkleri tercih edin.

Minimalist yaşam alanlarında renk kullanımı oldukça azdır. Monokrom renkler (tek renk tonları) kullanın. Beyaz, gri, siyah, pastel tonlar gibi tonlar tercih edebilirsiniz.

3. Doğal malzemeleri tercih edin.

Doğal malzemeler, minimalist dekorasyonun vazgeçilmez öğelerindendir. Ahşap, cam, metal, beton, kumaş gibi malzemelerle yaşam alanınızı dekore edebilirsiniz.

4. Detayları minimize edin.

Minimalizm, gerekli olmayan detaylardan arınmış bir tarz olduğu için, dekorasyonda minimalizm ilkesine dikkat etmeniz gerekiyor. İşlevsiz aksesuarlar, duvar kağıtları, fazla dekoratif objeler, ”şirin”lıktan uzak durun. Sade ve minimal aksesuarları tercih edebilirsiniz.

5. Minimalist aydınlatma seçin.

Aydınlatma da minimalist dekorasyonun vazgeçilmez öğelerinden birisidir. Göz yormayan, basit ama şık bir avize veya abajur tercih edebilirsiniz.

Minimalist dekorasyon stilinde özgür olabilirsiniz. Ayrıntılara takılmadan kendinizi rahat hissettirecek mobilyalar, aksesuarlar ve renkleri seçin. Minimalizm, sade ve basit ancak aynı zamanda işlevsel ve estetik bir tarzı sunmaktadır.

Screenshot 2023 06 18 at 22.18.42 Screenshot 2023 06 18 at 22.18.55 Screenshot 2023 06 18 at 22.19.06

Bir yanıt yazın