Pratik Ev Dekorasyonu İçin 3 Aksesuar Önerisi

Pratik ev dekorasyonu için çok sayıda farklı aksesuar önerisi bulunmaktadır. Ev dekorasyonunda küçük dokunuşların ne kadar büyük bir etki oluşturduğunu biliyorsunuz her fırsatta dile getiriyoruz. Mekan için doğru seçilen ve uygulanan bir aydınlatma, dekoratif bir kırlent, farklı renk ve desenlerin hakim olduğu bir halı, odanın stiline hitap eden küçük bir obje veya nesne bir anda mekanın ambiyansını değiştirir.

Tabi bazı ayrıntıları göz ardı ettiğimiz taktirde, küçük dokunuşlar olumsuz etkilerde oluşturabileceğini unutmamak gerek. Unutmayın, dekoratif bir ev aksesuarı mekanın ambiyansını ve görünümünü yenilemek için en uygun yol iken, bazı kriterlere dikkat etmediğimiz taktirde mekanını güzelleştirmek yerine mekanda boş bir kalabalığın oluşmasına neden olabilir.

Aksesuar Seçimi Yaparken Dikkat Etmemiz Gerekenler

Evinize herhangi bir obje, nesne veya aksesuar seçimi yaparken şu kriterleri göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

  • Doku ve Renk Uyumu

Evinizin tekdüze bir görünümde olmasını istemiyorsanız, farklı dokulara sahip ve canlı renklerin hakim olduğu aksesuarlar arasından seçim yaparak yaşam alanlarınıza renk katabilirsiniz.

  • Doğru Orantı Aksesuarlar Seçmeye Özen Gösterin

Evinizin daha şık ve göz estetiğine hitap eden bir görünüme kavuşturmak için aksesuar seçimi yapmadan önce aksesuarı kullanacağınız mekanın fiziksel özelliğini göz önüne alarak doğru orantılara sahip seçimler yapın.

Şimdi gelelim, evimizi hem daha kullanışlı hale getirmemize yardımcı olacak, hem de göz estetiğine hitap edecek aksesuar önerilerimize.

Duvar Panelleri

yeni sezon duvar panel modelleri

Bir zamanlar sadece iç cephe duvarlarımız için ya farklı renkler seçerek yada değişik duvar kağıtları arasından seçim yaparak odanın atmosferini değiştirdik. Şimdilerde ise bunların yerini hem odada işimize yarayacak, hem de duvar dekorasyonuna estetik katacak olan duvar panelleri aldı.

Romantik Dokunuşlar Mum ve Çiçek

pratik ev dekorasyon fikirleri

Genelde mum ve çiçekleri evimizin salonunda ve yemek odasında kullanmayı tercih ediyoruz. Peki bu ikiliyi banyo dekorasyonda kullanmaya ne dersiniz ? Hem görsel açıdan, hem de farklı bir estetik oluşturmak açısından bu ikili banyonuzda da tercih edebilirsiniz.

Dekoratif Raflar

evde yapılabilecek dekorasyon fikirleri

Bir taraftan duvarlara yeni bir kimlik kazandırmak adına bir taraftan da odaya görsel bir estetik katmak adına duvar raflarından yararlanabilirsiniz. Yukarıdaki görselde görüldüğü üzere üçlü kanepenin arkasındaki duvara iki tane raf yerleştirilmiş. Bu raflar dekoratif biblolar ve tablo yerleştirerek mekanına görsel bir estetik eklenmiş.

Pratik ev dekorasyonu için çok sayıda farklı aksesuar önerisi bulunmaktadır. Ev dekorasyonunda küçük dokunuşların ne kadar büyük bir etki oluşturduğunu biliyorsunu

Hazır Dekoratif Duvar Rafı Sistemleri

Ev dekorasyonunun pratik bir şekilde yapılması gündeme geldiği zaman hazır dekoratif duvar rafları harika bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Dekoratif raf sistemlerinin üst düzeyde bir görselliğe sahip olması, göz alıcı tasarımların oluşmasını da mümkün kılmaktadır. Duvarlar için özel olarak tasarlanan bu tür farlar, geniş kapsamlı kullanım özellikleriyle de dikkatleri üzerine çekmektedir. Bu kapsamda çift kollu metal borulu rafların gözde tasarımlar arasında yer aldıkları da bilinmektedir. Yine tekli, ikili ya da üçlü olarak tasarlanan bu tarz raf sistemlerinin son zamanlarda sıklıkla tercih edildikleri de bilinmektedir.

Bir yanıt yazın