2022 Sonbahar Dekorasyon Trendleri

2022 sonbahar dekorasyon trendleri iddialı bir tasarımsal görselliğe sahiptir. Yaz mevsiminden kış mevsimine doğru geçişlerde insanın ruhunda bir takım değişiklikler olduğu gibi yaşam alanlarımızın dekorasyonda da bazı değişikliklerin yapıldığı görülmektedir.

Yazın o cıvıltı, canlılığı ve enerjisi sonbaharın gelmesi ile birlikte yerini yavaş yavaş melankolik izlerin oluşturduğu , biraz hüznün, biraz romantizm yer aldığı ortamlara bırakmakta. Bu mevsimler geçişlerinde yaşam alanlarımızda yapacağımız bir takım küçük değişiklikler sonucunda hem sonbahar temasını yansıtacak, hem de enerjisini düşürmeyecek bir dekorasyon yapalım.

Sizlerde yaşam alanlarınızın dekorasyonunda sonbahar temasını oluşturmak istiyorsanız bu konuda sizlere ilham verecek olan sonbahar temalı dekorasyon önerilerimize göz atabilirsiniz.

Ön Hazırlıklar

sonbahar dekorasyon önerileri

Mevsim geçişlerinde dekorasyon alanında yapılacak ilk iş yaşam alanımızın dekorasyonu yaşayacağımız mevsime göre uyarlamaktır. Bir taraftan evimizin dekorasyonu sonbahar temasına uyarlarken bir taraftan kışa hazırlık içinde zemin oluşturmaya başlarız. Ön hazırlık olarak eğer duvar dekorasyonunda küçük veya büyük çapta bir yenilik yapacaksak, bu yeniliğin yapılmasının tam zamanı. Eğer oturma gruplarımızın görünümünde bir değişiklik söz konusu ise, bu değişikliğin yapılmasının tam zamanı. Hem dekoratif olarak, hem de kullanım amaçlı olarak ekose battaniyeler veya İspanyol battaniyeler oturma gruplarındaki yerini almaya başladı bile.

Sonbahar Renk Tonları

sonbahar duvar renkleri 2019

Sonbahar ile özleştiren renk hepinizin bildiği gibi sarıdır. Bu dönemde sarı renginin her tonunu kullanmak mümkün. Bu sezonun öne çıkan renk ve tonlarını soracak olursanız, sizlere şu öneride bulunabiliriz. Sarı rengi ön planda tutarak gri ve sütlü kahve tonlarının biraz arka planda kalacağı renkler arasında bir geçiş oluşturabilirsiniz. Yaşam alanlarınızda sonbahar konseptini vurgulamak adına kır çiçeklerinden yararlanabilirsiniz.

Romantik Köşeler Oluşturun

sonbahar dekorasyon örnekleri

Ev tekstil ürünlerinde güz mevsimin tonlarını seçerek, bu ürünleri parıltılı detayların yer aldığı aksesuarlarla, ortamda romantik bir ambiyans katacak olan mumlar ile kombinleyerek evinizde huzur verici ve romantik bir ortam oluşturabilirsiniz.

Modern ve Canlı Bir Dekorasyon

sonbahar temalı oturma odası dekorasyonu

Yaşam alanlarınızın enerjisini bu mevsimde canlı tutmak isterseniz renklerin gücünden yararlanabilirsiniz. Bir taraftan sonbahar dokunuşlarının olacağı bir taraftan da dekorasyona modern bir yorum ve canlılık katmak adına turuncu rengi hardal tonları ile kombinleyebilirsiniz. Siz de ev dekorasyonu yazımızda en yeni fikirleri öğrenebilirsiniz!

Sonbahar Ev Dekorasyonunda Muhteşem Fikirler!

Yeni trend ev dekorasyonu gündeme geldiği zaman sonbaharın kendine has dokusu ön plana çıkıyor. Burada ev dekorasyonunda rahat kanepelerin kullanılması ve koltukların da çok daha göz alıcı görsellerle desteklenmesi öneriliyor. Esasında yeni trenlerde moda dünyasındaki büyük hırka ve ceketlerin ev dekorasyonlarına uyarlandıklarını da söyleyebiliriz.

Hırkalardan masa örtüleri, ceketlerinde yastıklar ya da çantalardan özel aksesuarlar harika dekorasyon fikirleri arasında yer alıyor. Yakın zamana kadar daha minimal yaşam tarzı modayken, yeni trend tasarımlarda daha devasa aksesuarlarla karşılaşıyoruz!

Bir yanıt yazın