Fresh Yatak Odası Dekorasyonu

İçindekiler

Yeni bir güne zinde, pozitif ve enerji dolu başlamak içi uyku oldukça önemlidir. Bu konuda uzmanların ortak noktası yetişkin birisinin günde 8 saat uyumasıdır . Bu noktadan yola çıktığımızda günümüzün 1/3 ünü uyuyarak geçirmemiz gerekir.

Peki, hem kaliteli bir uyku uyumak için, hem yeni bir güne dinlemiş, canlı ve enerjik dolu uyanmak için ne yapmalıyız ? Hem bedenen hem ruhen iyi bir uyku uyumak için rahat ve konforlu bir yatağa ihtiyacımız var. Bunun yanı sıra yatak odamızın atmosferi dinlendirici rahatlatıcı olmalıdır.

Sizlerde yatak odanızın hem dinlendirici, hem huzur verici bir atmosfer oluşturmak isterseniz birazdan sizler ile paylaşacağımız fresh yatak odası dekorasyon önerilerimize göz atabilirsiniz.

Fresh Yatak Odası Nasıl Olmalı ?

Eğer büyük bir yatak odasına sahipseniz bu dizaynı uygulamak için oldukça avantajlı olduğunuzu söyleyebiliriz. Bu durumda küçük bir yatak odasına sahip olanlarda birkaç teknik uygulama ile bu dizaynı rahatlıkla yapabilirler.

Renk Seçimi

yatak odası dekorasyonu nasıl olmalı

Fresh bir yatak odası dizaynı oluşturmak için öncelikle renklerin güçlerinden yararlanacağız. Fresh bir ortam oluşturmak için öncelikle açık renkleri tercih ederek işe başlayabiliriz. Başta beyaz renk olmak üzere beyazın tonlarını odanın fiziksel özelliğine göre duvar dekorasyonunda, ev tekstil seçiminde tercih edebilirsiniz.

Odanız yeteri kadar gün ışığı almıyorsa , ortamda basık bir atmosfer var ise, mekanı geniş ve ferah göstermek için açık renkler kullanmalısınız.

Duvar ve Tavanlarda Açık Renkler

beyaz yatak odası modelleri 2020

Bir taraftan mekanı daha ferah göstermek bir taraftan da olduğundan daha büyük ve geniş olduğunu göstermek için kesinlikle duvar ve tavanlarda beyaz rengi kullanmanızı öneririz. Beyaz rengine alternatif olarak ise bej, leylak, şampanya ve kırık beyaz renklerini önerebiliriz.

Zemin Döşemesi

Açık rengi zemin dekorasyonunda tercih etmelisiniz. İster taş, fayans , isterseniz de mermer veya ahşap bir zemin döşemesi seçin, ama renk konusunda tercihinizi açık renkten yana kullanın.

Aksesuar Seçimi

Eğer odada bir tablo, obje ve değişik bir aksesuar kullanmayı düşünüyorsanız, kesinlik büyük boyutlu bir aksesuar seçimi yapmayın. Mesela duvarınız için küçük bir tablo tercih edebilirsiniz. Işıltılı bir çerçeve odanıza farklı bir yorum katar. Siz de yeni trend ev aksesuarları yazımızda en güzel aksesuarları inceleyebilirsiniz!

Yatak Odalarında İskandinav Stili

Yatak Odalarında İskandinav Stili

Yatak odanızda fresh bir esinti oluşturmayı istiyorsanız İskandinav stili harika bir seçenek olarak karşınıza çıkacaktır. Soğuk mevsimlerin esintisini yatak odasına taşımayı istediğiniz zaman sade bir dekorasyonun ön plana çıkmasını sağlamalısınız. Soğuk gecelerin sıcak odalarını oluşturmayı istediğinizde daha çok beyazın hakim olduğu bir tarzı benimsemeniz gerekir. Sade ve geniş bir ortamın varlığı İskandinav rüzgarının etkisini yansıtmanızı mümkün kılar. Yine ahşap malzemesinin yoğun olarak kullanıldığı yatak odaları fresh bir ortamın oluşmasına da katkı sağlar.

Bir yanıt yazın