Balkon Dekorasyonu Fikirleri

Balkon dekorasyonu fikirleri konusunda detaylı bir araştırma yapmak, göz alıcı yaşam alanlarına sahip olmak anlamına gelir. Birçoğumuz yaşadığımız evin bir bahçesi, terası veya kullanışlı bir balkonunun olmasını ister. Başta ilkbahar ve yaz ayları olmak üzere sonbahar ve kış aylarında balkon sefası sürmek isteriz.

Şuan için yaşam alanınızda mevcut olan balkonunuza bir güzellik yapmayı planlıyorsanız, bu konuda sizlere ilham vereceğini düşündüğümüz yeni sezon balkon dekorasyonu trendlerine göz atabilirsiniz.

Cam Balkon Dekorasyonu

Malumunuz yaz aylarını geride bırakıp, sonbahara girdiğimiz bugünlerde evimizin dış mekanı olan balkonumuzda kışa hazırlamak gerek. Eğer kışında balkonunuzun tadını doyasıya çıkarmak istiyorsanız tercihinizi cam balkonlardan yana yaptırmanızı öneririz. Balkonunuzun fiziksel özelliğine göre dilerseniz cam balkonları kış bahçesine de çevirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken uygun ebatlara sahip masa ve sandalyeye sahip olmaktır.

dar uzun balkon dekorasyonu

Eğer oldukça büyük ve geniş bir alanınız var ise, dilerseniz buraya küçük bir halı serebilirsiniz. Rengarenk puflarla da oturma alanı oluşturabilirsiniz.

Trend Renkler

balkon duvar renk trendleri

Balkon duvarlarınızı yeni bir kimlik ile buluşturmayı düşünüyorsanız duvar rengi olarak birkaç öneride bulunmak isteriz. Biliyorsunuz 2019 yılının rengi living coral yani canlı mercan rengi idi. Bu rengi tercih ederek balkonunuza enerji kazandırabilirsiniz. Yine bu senenin en trend renkleri arasında adaçayı yeşili ve gri bulunmakta. Bunların yanı sıra hem duvar renginde hem de balkon dekorasyonu için kullanacağınız unsurlarda kızılın ve kahverenginin bileşiminden oluşan terracota , baharın tazeliğini ve doğanın güzelliğini yansıtmak için yeşil ve tonlarını tercih edebilirsiniz.

Küçük Balkonlar İçin Dekorasyon Önerileri

küçük balkonlar için dekorasyon önerileri

Balkonunuz küçük veya dar ise, balkon sevdasından vazgeçecek değilsiniz tabi ki. Kahvaltı fastını , kahve keyfinizi balkonda rahatlıkla yapabilmek için duvara monte katlanabilir masa ve sandalyeler işinize çok yarayacaktır. Balkonumun bir köşesinde çiçekler olsun diyorsanız da, onun içinde şöyle bir önerimiz olacak. Balkon duvarına dekoratif duvar rafları kullanarak çiçeklerinizi buraya yerleştirebilirsiniz.

Trend Mobilyalar

balkon bahçe mobilyası modelleri 2020

Evinizin dış mekanlarından olan balkon, teras ve bahçe için mobilya bakıyorsanız şu kriterleri göz önünde bulundurmanızı öneririz. Öncelikle ihtiyacınızın doğrultusunda mekanın fiziksel özelliğine göre seçim yapmanızda fayda var. Bu senenin trend mobilyaları nelerdir, diye soracak olursanız, rattan mobilyalar yaşam alanının dış mekanları için oldukça ideal bir seçim olduğunu söyleyebiliriz.

Balkon Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Balkon Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Balkon dekorasyonu sayesinde yaşam alanlarınıza fark katabilirsiniz. Bunun için balkon dekorasyonunuzun bazı kriterleri karşılıyor olmasına dikkat etmelisiniz. Balkonunuzda kaba ve geniş iskeletli mobilyaları tercih etmek dekorasyon için hata olacaktır. Bunun yerine daha pratik ve portatif mobilyaları tercih etmelisiniz. Yine dekorasyonunuzu ufak aksesuarlarla destekleyebilirsiniz. Balkonda salaş bir görünüm yakalamayı istiyorsanız mutlaka renk ve boya tercihini de özenli yapmalısınız. Burada enerji veren renklerin ve tasarımların tercih edilmesi önerilmektedir. Yeni Nesil İç Mekan Aydınlatmaları yazımızda aydınlatma konusunda en güncel bilgilere ulaşabilirsiniz!

Bir yanıt yazın