Yaşam Alanlarınızda Sonbahar Dokunuşları İçin 4 Öneri

Yaşam alanlarında sonbahar dokunuşları için 4 öneri nelerdir? Yaşam alanlarınıza sonbahar mevsimin renklerini yansıtarak mekanlarınızda romantik bir ambiyans oluşturmayı düşlüyorsanız , bu konuda sizlerle ilham vereceğini düşündüğümüz sonbahar dekorasyon fikirlerimize göz atabilirsiniz.

Evinizin dizaynına pratik ve kolay bir düzenleme yaparak mekanlarınızın atmosferini değiştirmek için sonbahar mevsimi oldukça ideal bir zamandır. Sonbahar dekorasyon kodları arasında ; baharatlı bir renk paleti, sepia tonları, kurumuş yapraklar mekanınızı ısıtacak dokular ve ortamda romantik bir ambiyans oluşturmak için mumlar yer almaktadır.

Şimdi bu kodlardan yola çıkarak hem ruhumuza iyi gelecek hem de yaşam alanlarımızın atmosferini değiştirecek dekorasyon önerilerine bir bakalım.

Evinizi Giydirmek İçin Renk ve Dokulardan Yararlanın

yeni sezon sonbahar ev dekorasyonları

Eviniz iç cephesi ve dekorasyon için renk seçim yaparken yağmur bulutlarının gri tonundan ve toprak tonlarından yola çıkarak çivit mavisi ve tarçın skalasından yararlanabilirsiniz. Bildiğiniz gibi sonbahar sıcaktan soğuğa doğru uzanan bir geçiş mevsimdir. Bu geçiş mevsiminde kaşmir, kadife ve yünlü kumaşlara eşlik edecek kürklü dokular arasından seçim yaparak odalarınızı bu mevsime uygun dizayn edebilirsiniz.

Açık Havanın Keyfini Yaşamak İçin Şallar

sonbahar bahçe dekorasyon örnekleri

Yaz mevsiminde doyasıya evimizin dış mekanlarının keyfini doyasıya yaşadık. Şimdi yaz bitti diye dış mekanların keyfini geride mi bırakacağız ? Bizce hala açık havanın keyfini doyasıya yaşamamız için zamanımız var. Balkon , teras veya bahçe de bulutlu ve yağmurlu günlerinde keyfini çıkarmak için bu alanlarda birkaç küçük dokunuş yapabilirsiniz. Dış mekanlarda kendiniz ve sevdikleriniz için sıcak bir köşe oluşturabilirsiniz. Bu köşeyi kurgularken , taşınabilir ve katlanabilir masa ve sandalyelerden yararlanabilirsiniz. Mekanı aydınlatmak için fenerlerden ve loş aydınlatmalardan yararlanabilirsiniz. Hem ısınmak için hem de dekoratif unsur olarak şömine tercih edebilirsiniz.

Naturalist Bir Atmosfer

Zaman zaman mekanlarınızda yaz mevsimini hatırlatacak izler olmasını istiyorsanız doğanın eşsiz formlarından yararlanabilirsiniz. Mesela sahilde dolaşırken topladığınız taşları ve deniz kabuklarından güzel bir dekor oluşturabilirsiniz. Sonbahar formunu yakalamak adına ise kök ve kütüklerden esinlenerek dizayn edilmiş olan organik yaşam ritüellerinden yararlanabilirsiniz.

Fazlalıklardan Arının

Sonbaharda yaşam alanınızın görünümde bir yenilik yapmayı düşünüyorsanız, öncelikle fazlalıklardan kurtularak işe başlamalısınız. Şimdi elinize bir kağıt ve kalem alıp yenilenmek için yapmanız gerekenler konusunda bir liste oluşturun. Tek tek odaları inceleyerek odanın görsel estetiğini bozan, kullanmadığınız eşyaları, objeleri veya nesneleri odadan çıkartarak, odanın nefes alıp yeni bir görünüme kavuşmasını sağlayın.

Yaşam alanlarında sonbahar dokunuşları için 4 öneri nelerdir?

Yaşam Alanlarınızda Sonbahar Dokunuşları İçin Ektili Öneriler

Evlerimizde mevsim dönüşlerinde temizlik yapmanın yanında bazı değişiklikler de yapabiliriz. Yazdan çıkıp sonbahara girildiğinde evlerin dekorasyonunda değişiklik için fikirler alınabilir. Yaşam alanlarınızda sonbahar dokunuşları için 4 öneri konusundaki fikirler arasında sonbaharı eve getiren bazı dokunuşlardan bahsedebiliriz.

Kurumuş yaprakları evinizin köşesinde bir cam fanus içerisinde sergileyebilirsiniz. Bunun yanında soğumaya başlayan havaları biraz da olsun evden uzaklaştırmak için mumla yapılan dekorasyon fikirleri uygulanabilir. Sonbahar yağmurlarını izlemek üzere pencere kenarında sıcak bir ortam oluşturulabilir. Yaz mevsimini hatırlatacak kurutulmuş çiçeklerle yapılan bir köşe sonbahar ve kış mevsiminde çiçeksiz kalmamanızı sağlayacaktır. Bir de Mutfaklar İçin Farklı Dolap Tasarımları yazımızı okuyabilirsiniz!

Bir yanıt yazın