Dekoratif Kavanoz Modelleri

Dekoratif kavanoz modelleri yaşam alanlarına şık bir dokunuş etkisi katar! Mutfağınıza küçük bir dokunuş yaparak albenisini artırmaya ne dersiniz ? Mutfakta sık kullandığımız ürünler arasında yer alan kavanozları ele alalım. Bu kavanozların görünümünde küçük bir değişiklik yaparak mutfağın görünümünde yenilik yapabilirsiniz.

Değişik Kavanozlarla Mutfağınızı Yenileyin

Bu konuda sizlere ilham vereceğini düşündüğümüz birkaç önerimizi hemen sizler ile paylaşalım.

El Yapımı Kavanoz

Tercihinize göre mutfağınızda kuru bakliyatları, baharatlarınızı , veyahut atıştırmalıklarınızı muhafaza etmek için kullanacağınız kavanozları hazır alabileceğiniz gibi dilerseniz kendi kavanozunuzu kendiniz tasarlayabilirsiniz.

Porselen Kavanoz Tasarımları

diy kavanoz yapımı

Sizce de resim alanındaki hünerlerinizi sergilemenin zamanı gelmedi mi ? Mesela beyaz bir porselen kavanozun üzerine dilediğiniz şekilleri, çizerek ve onları bir güzel boyayarak kendi kavanozunuzu kendiniz tasarlayabilirsiniz.

Cam Kavanozlar

Bir taraftan kendi yapımınız olan kavanozlar ile mutfağınızı güzelleştirirken, bir taraftan da bu işten para kazanabilirsiniz. Nasıl mı ? Eğer el becerinize güveniyorsanız, yaptığınız kavanozların satışını yapıp, kendiniz için bir ek gelir oluşturabilirsiniz.

Dekoratif Kavanoz Boyama

kavanoz süslemesi nasıl yapılır

Kavanoz süslemesi yapmayı düşünenler için hemen birkaç küçük öneride bulunalım. İlk önce sünger uçlu bir fırça ediniyoruz. Yüzümüze fondöten sürer gibi sünger uçlu fırçayı küçük dokunuşlar ile kavanoza değdirip geri çekiyoruz. Cam boyası ile iki kat şeklinde bu uygulamayı yapıyoruz. Daha sonra desen vermek için dekopaj uygulaması yapabilirsiniz. Son olarak ta üzerine vernik attıktan sonra kavanozu kuruması için beklemeye alıyoruz.

Kavanoz Süsleme

yeni baharat takımları

Kavanoz kapaklarına yapacağınız bir iki küçük dokunuşla kavanozu daha şık bir duruma getirebilirsiniz.

Farklı Kavanoz Süsleme Fikirleri

Farklı Kavanoz Süsleme Fikirleri

Yaşam alanlarında bazı dokunuşlar yapılması o alanların çok daha sıcak ve yaşanabilir olmasını sağlamaktadır. Mutfaklarda çok kullanılan kavanozlarla ilgili değişik dokunuşlar yapılması söz konusu olmaktadır. Farklı kavanoz süsleme fikirleri araştırıldığında çok pratik ve şık fikirlerle karşılaşabiliriz. Bir kavanozdan neler yapılabilir diyebileceğimiz bu fikirleri hemen uygulamaya başlayabilirsiniz.

Öncelikle kavanozları dekoratif hale getirmek için dış kısımlarının süslenmesi sağlanır. Bunu deniz kabuğu, örgü parçaları, yılbaşı süsleri gibi malzemelerle yapmak mümkün olabilir. Ayrıca yapma çiçeklerin kavanozun dış kısmına yapıştırılması ile de çok şık kavanozlara ulaşabilirsiniz. Kavanoz süslemede çok farklı malzemeler kullanarak siz de yeni fikirlere imza atabilirsiniz. Ortaya çıkan dekoratif ürünü sadece mutfakta değil evinizin farklı alanlarında da kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın