Bahçenizi Sukulent İle Güzelleştirin
İster ofisinize küçük bir dokunuş yapıp güzelleştirmek için, isterseniz de evinizin hem iç mekanını hem de dış mekanı güzelleştirmek için Sukulent‘ten yararlanabilirsiniz.
Yaşam alanlarınızda çiçek yetiştirmek istiyor ama yeteri kadar vakit ayıramam diye düşünüyorsanız, bakımı fazla zor olmayan, bulduğu mekana rengini ve şıklığını yansıtan Sukulent bitkisini düşünebilirsiniz. Sukulent , bakımı oldukça zahmetsiz , her yerde kolayca yetişebilen , kendine özgü minyatür görünümü ile bulduğu mekanı güzelleştiriyor. Egzotik bir görümü olan bu bitkinin en önemli özellikleri arasında radyasyon emici olduğunu söyleyebiliriz. Bu bitkiyi biraz daha yakından tanımaya ne dersiniz ?
Sukulent Nedir ?
Kaktüs ailesi ile bağı olan Sukulent bitkisi kaktüsün üst türü olarak bilinmekte. Buradan şunu çıkartabiliriz. Tüm kaktüsler sukulenttir, ama her sukulent kaktüs değildir. Kaktüs kadar dikenli olmayan sukulent ” dikensiz kaktüs” olarak ta bilinmektedir. Sukulent Latince bir kelime olup, kelime anlamı ” etli ” demektir. Sukulent bitkisi nasıl bir ortamda yetişir, diye soracak olursanız, onu da hemen söyleyelim. Hafif nemli, aydınlık ve temiz hava alan bir ortam da düzenli şekilde su verildiği taktirde 15 yıla kadar yaşayabilir.
Sukulent Bakımı Nasıl Yapılmalı ?
Bu bitkinin kökü kısa olduğundan dolayı , büyük bir saksıya gerek yoktur. Küçük bir saksının içinde aydınlık bir ortamda rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Bu arada direkt güneş ışığından sakınmakta fayda var. Baktınız ki , sukulent bitkinizin rengi kahverengine doğru dönüş yapıyor daha az güneş ışığı alan bir yere geçirmelisiniz . Bu bitkinin su tutma özelliği olduğundan dolayı fazla su vermenize gerek yoktur. Kışın 2 hafta bir, yazın ise hafta bir su vermeniz yeterli olacaktır. Toprağı nemli kalacak kadar su vermeniz yeterli olacaktır. Eğer dibinde su biriktiğini görüyorsanız , bu demek oluyor ki, gereğinden fazla su vermişsinizdir.
Dekoratif Fikirler
Evinizde ya da iş yerinizde dekoratif bir dokunuş yapmak isterseniz, sukulent bitkisini, saksı yerine kullanmadığınız bir bardağın yada fincanın içerisinde yetiştirebilirsiniz. Farklı alternatifler olarak eski kısa bir çizmenin içinde , seramik bir çaydanlıkta ya da ahşap bir kutunun içerisinde de yetiştirebilirsiniz. Tamamen sizin zevkinize ve isteğinize kalmış.