Evde Bahçe Serası Nasıl Yapılır ?

Ekonominize katkıda bulunmak için evinizde küçük bir bahçe serası oluşturmaya ne dersiniz ? Mini organik bahçe olarak bugünlerde ismi sık duymaya başladığımız evinizde küçük bir hobi bahçesi oluşturarak mutfak ihtiyacınızı karşılayıp, bütçenize katkıda bulunabilirsiniz. Evde yapacağınız bu bahçe sayesinde hem daha sağlıklı ve organik sebze ve meyve yetiştirmiş olacaksınız.

Evinizin bahçesinde yada balkonunda oluşturabileceğiniz küçük bir alanda yapacağınız hobi bahçesi sayesinde hem organik beslenip, hem de günün stresini ve yorgunluğu üzerinizden atmış olursunuz ? Eğer toprakla uğraşmayı seviyor, kendi sebze ve meyvenizi kendiniz yetiştirmeyi istiyorsanız, gelin hemen kolları sıvayıp, organik bahçe serasını oluşturmaya başlayalım.

Bahçe Serasının Oluşturmanın Püf Noktaları

📌 Doğru Seçimler

İşe başlamak için öncelikle nasıl bir bahçe oluşturmak istediğinize karar verin. İhtiyacınız doğrultusunda bu bir çiçek bahçesi, ağaç bahçesi ya da bir sebze bahçesi olabilir.

📌 Noktaları Doğru Tespit Edin

Küçük bir sebze ve meyve bahçesi kurmayı planlıyorsanız, şu ayrıntıyı göz önünde bulundurmalısınız. Sebze ve meyveler her gün 6 ile 8 saat arası güneş ışığına ihtiyacı vardır. Bu ayrıntıyı göz önüne tutarak oluşturmak istediğiniz alanı bahçenizin güneş alan bölümüne ayarlayın. Bahçeniz gölgeli bir alana sahip ise, brokoli, roka ve karnabahar gibi gölgeyi seven sebzeler yetiştirebilirsiniz.

📌 Zemin Temizliği Önemli

Oluşturacağınız hobi bahçesinin zemini oldukça önemlidir. Zemin temizliği eğer alanda var ise taş ve toprakları temizleyin.

mini hobi serası

📌 Toprağınızı Beslemeyi Unutmayın

Sebze ve meyvelerinizden iyi bir verim almak istiyorsanız, toprağınızın verimliğine dikkat etmelisiniz. Zayıf ve kısır bir toprağa sahipseniz toprağa organik maddeler ekerek evde sera kurulumu yapabilirsiniz.

📌 Bitki Seçimi

Bahçeye ekmeyi düşündüğünüz tohum mu yoksa fide mı dikeceğinize karar verin.

📌 Sulamayı Doğru Zamanda Yapın

Toprağa ekmiş olduğunuz fidelerin kurumasına izin vermeyin. Rutin olarak günlük sulamanızı yapın. Fideler büyüdükçe su ihtiyaçları da azalmaya başlayacaktır. İlerleyen zamanlarda nem ve yağışa dikkat ederek sulama işlemini gerçekleştirirsiniz.

Yapmış olduğunuz bu organik bahçesi sayesinde bahçenizin görünümüne de yeni bir yorum katmış olacaksınız. Şimdiden yapacak olan arkadaşlara kolay gelsin.

Bir yanıt yazın