Yonga Levha Nedir, MDF İle Farkı Nedir?
Yonga levha, halk arasında sunta diye de bilinir. Geçmişten beri bildiğimiz suntanın teknik olarak kullanılan ismi yonga levhadır. Yonga levha, genellikle selüloz içerek oduna benzer bir hammaddeden elde edilmektedir. Yonga levha nedir, Mdf ile farkı nedir diye merak ediyorsanız eğer en büyük farkı bitki artıklarının bile kullanılabilir olmasıdır. Yonga levhanın yapımı Mdf yapımına göre nispeten daha kolay ve pratiktir. İçermesi gereken hammaddelerin az olması sebebiyle çok basit şekilde üretilebilir. Yonga levhaların yüzeyleri son derece pürüzsüz ve düzgün şekilde üretilir. Yonga levha nedir, Mdf ile farkı nedir sorusuna verilebilecek en büyük ikinci cevap ise ebattır. Yonga levhalar istenilen büyüklük, genişlikte üretilebilir yani ebat olarak tamamıyla kişiselleştirilebilir.
Yonga Levha Nedir, Mdf ile Farkı Nedir Özellikleri
Yonga levhalar homojen yapılardan oluşmaktadır. Genellikle büyük ebatlarda üretildikleri için işçilik açısından tasarrufludur. MDF’ye nazaran işlenmesi çok daha kolaydır çünkü yapısal özellikleri buna müsaade etmektedir. Yonga levha nedir, mdf ile farkı nedir özellikleri içerisindeki en önemli nokta ise yanmayı geciktirmesidir. Yonga levha diğer maddelere nazaran yanmayı çok geciktirmesiyle de bilinmektedir. MDF, yonga levhaya nazaran daha büyük dikkat ve önem gerektirmektedir. İçerisinde bulunan hammaddeler sebebiyle üretimi daha pahalı ve işçiliği de yonga levhaya göre daha zordur.
Yonga Levha ve Mdf Artı Eksileri
Yonga levha bütçe dostu olmakla birlikte MDF yaptırmak maliyet açısından daha yüksek olacaktır. Yonga levha ve MDF çoğunlukla ayrı şekilde kullanılır. Fakat bazı mobilyalarda birlikte kullanılarak bir takımmış gibi görünebilirler. Yonga Levha ve Mdf artı eksileri arasında en önemlisi hiç şüphesiz işlem konusudur. Belirli bir zemin, platform üzerine yapılan çizimler, boyamalar ve desen işlemleri çoğunlukla Mdf kullanılarak yapılır. Mdf, yonga levhaya nazaran işleme konusunda daha iyidir. Bu sebeple günümüzde pek çok mobilya ve malzemede Mdf kullanılmaktadır. Mdf ile birlikte ise genellikle suntalam kullanılır. Suntalam ile doğru yerde birleşen Mdf doğru işçilikle birlikte harika mobilyaların üretilmesini sağlayacaktır. Eğer siz de yonga levha ve mdf arasında kararsız kaldıysanız özelliklerini inceleyerek tercihte bulunabilirsiniz.